Üniversitemiz Rektörü “Çapraz Ateş” Programına Konuk Oldu

Şehir - üniversite işbirliğine daima önem veren üniversitemiz, son dönemdeki gelişmeleri Kırşehir halkıyla paylaşmaya devam ediyor. Üniversitede yaşanan gelişmeleri ve yapılacak olan projeleri şehirle bütünleşik olarak hayata geçirmeyi planlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 20 Nisan 2016 tarihinde Ahi Televizyonunda yayınlanan “Çapraz Ateş” programına konuk oldu. 

Üniversite bünyesindeki sevindirici gelişmelerden bahseden Rektör Karakaya, mevcut durum, yeni akademik birimler, öğrenci alımları ve fiziki durumla ilgili bilgiler aktardı. Öncelikli olarak Tıp Fakültesindeki gelişmelerden bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2016 – 2017 döneminde fakülteye alınacak öğrenci, laboratuvarlar ve morfoloji binasının yapımı ile ilgili süreçler hakkında bilgi verdi. 

Yeni akademik birimlerimiz olan İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hakkında açıklama yapan Rektör Karakaya, yeni kurulan diğer akademik birimler ile yeni açılan bölüm ve programlar hakkındaki gelişmeleri paylaştı. Eğitimdeki işbirliği anlaşmaları ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı konusunda da bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitede yaşanan bu hızlı değişim ve gelişimden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ahi Evran Üniversitesinin her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğini belirten Rektör Karakaya, fiziki yeterliliklerle birlikte daha büyük başarılara imza atacaklarını sözlerine ekledi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ilgili süreçlerin tamamlanma aşamasına geldiğini de hatırlatan 

Prof. Dr. Vatan Karakaya, devam eden ve başlayacak olan inşaatlar hakkında da bilgi verdi. İslami İlimler Fakültesi Binası için proje alım ihalesinin Mayıs ayı sonunda yapılacağını belirten Rektör Karakaya, binalarda yapılacak olan güçlendirme çalışmaları için de ihale yapıldığını söyledi.

Üniversite – şehir işbirliğini önemsediğini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mayıs ayında yapılacak olan mezuniyet programı hakkında da bilgiler verdi.