Üniversitemiz KÜNİB Eğitim Fuarında Tanıtıldı

Uluslararasılaşmayı önemseyen üniversitemiz, üniversitemizi dünyaya tanıtarak öğrenci akışını sağlamak ve geleceğin lider üniversiteleri arasında yer almak için çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede,  Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB)’ne üye olan üniversitemiz, bu coğrafyayı bütün değerleriyle okuma, anlama ve projelendirme çalışması yürüten KÜNÜB’in 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Azerbaycan’da düzenlediği Eğitim Fuarına katıldı. Kafkasya için hizmet eden ve bu anlamda üniversitelere ufuk haritası çizen bir proje olan KÜNÜB’in Eğitim Fuarına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, söz konusu organizasyonunun öğrenciler açısından büyük avantajlar sağladığını dile getirdi.

Fuar kapsamında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bir dizi ziyarette bulunan Rektör Karakaya’ya Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir ile Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti. Bu ziyaretin ardından Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev, Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında kabul etti. Farklı coğrafyalarda bu tür organizasyonların gerçekleşmesinin eğitimli kadroların artması konusunda önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya,  Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesini de ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaret kapsamında söz konusu üniversiteler ile üniversitemiz arasında ikili iş birliği ve Mevlana Değişimi anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

 

Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler KÜNİB Eğitim Fuarına yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik süresince üniversitemizin standını ziyaret eden öğrencilere, üniversitemizin bölümleri hakkında bilgi verilerek çeşitli broşürler dağıtıldı.