Üniversitemizde İnternet Kullanımı Konuşuldu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tarafından İnternet Haftası çerçevesinde konferans düzenlendi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda 13-14 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Gülbahar Güven, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım, Cengizhan Gökben ve Yunus Ayyıldız katıldı. Konferansı öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci takip etti. 

Konferansın ilk gününde “Bilgi-İşlemsel Düşünme Nedir ve Nasıl Öğretilir” konusunda konuşma yapan Prof. Dr. Yasemin Gülbahar Güven konuşmasında, “Yaşam boyu öğrenen birey öğrenmekten çok daha ileriye götüren bir çözüm arar, çözüm ister”  dedi. İnternetin ve kullandığımız araçların hayatımızı kolaylaştırdığını ifade eden Prof. Dr. Yasemin Gülbahar Güven, bununla birlikte günümüzde pek çok bilgisayar uzmanı açığı olduğuna da vurgu yaptı.

Prof. Dr. Soner Yıldırım ise internet kullanımı ve bilgisayar karşısında fazla vakit geçirmenin zararları bahsetti. Yıldırım, şunları söyledi: “Çocukların duygularına dokunamazsanız, çocuk onu kodlayamaz. Bir şeyi öğretmek istiyorsanız bir duygu hissettirmeniz gerekir. Unutmadığınız öğretmenleriniz vardır bunları hissettiğiniz duygulardan dolayı unutmazsınız. Çünkü bütün duyu organlarınız ve hisleriniz onu size kodlar. Bu nedenle sanal gerçeklik diye bahsedilen olay çok kalıcı olmaz.”

Konferansın ikinci gününde Cengizhan Gökben “Eğitim Sektöründe Girişimcilik” konusunda, Yunus Ayyıldız ise “Başarılı Mobil Oyun Serüveni” konusunda bilgi verdi. Konferanslar Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yağcı’nın konuklara hediye vermesi ile sona erdi.