“Kore Kültür Günü” Üniversitemizde Yaşandı

Farklı kültür ve medeniyetlerle bir araya gelerek bilimsel ve kültürel zenginliğini artırmayı hedefleyen üniversitemiz, “Kore Kültür Günü”nde Korelileri ağırladı. 26 Nisan 2016 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinde çeşitli etkinliklerin yer aldığı “Kore Kültür Günü” renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikler ilk olarak “Ode to My Father” isimli Kore filminin gösterimiyle başladı. Ardından Kore Büyükelçiliği yetkilileri tarafından ülkeyi tanıtan seminerler verildi. Kore – Türkiye İlişkileri ve Kore’de Eğitim, Kore’de Turizm ve Korece Tanıtım derslerinin yer aldığı seminerin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki program son buldu.

Gün boyu süren etkinliklerin ardından saat 19.00’da Kırşehir Kültür Merkezinde “Kore’nin Vurmalı Çalgılar Grubu, JinMyung’un Kore Geleneksel Müziği Konseri” başladı. Konsere Kore Büyükelçisi CHO Yunsoo, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Türk ve Kore halkları arasındaki asırlık ilişkilere vurgu yapılan konuşmaların ardından, görsel efektlerin yoğun olarak kullanıldığı konser sunuldu. Etkinlikler il protokolü ile birlikte fotoğraf çekiminin ardından son buldu.