Üniversitemizde “Gelin Kendimizi Okuyalım” İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi

Gençleri daima önemseyen üniversitemiz, öğrenci topluluklarının faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Üniversiteli Aktif Öğrenciler Topluluğu 4 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirdiği “Gelin Kendimizi Okuyalım” isimli söyleşide Serkan Aktaş’ı üniversitemizde konuk etti. Topluluğun tanıtımının yapılmasının ardından “Çılgın Kamp” isimli video gösterimi sunuldu. Kuran tilavetinin okunmasının ardından söyleşiyi yapmak üzere Serkan Aktaş öğrencilerle buluştu.

Yaptığı çalışmalardan kısaca bahsederek söyleşiye başlayan Aktaş, hayatın zorluklarına karşı farklı yaklaşımlardan bahsetti. Ölmeyecekmiş gibi yaşandığına değinen Serkan Aktaş, Allah’ın şiddetli bir şekilde kullarını uyarması ve cehennemle cezalandırmak istememesinin bir şefkat olduğuna değindi. İnsanın kendi rızasıyla zarara girdiğini anlatan Aktaş, en büyük imtihanın şükürsüzlük olduğunu söyledi. 

Yokluk âleminden varlık alemine geçişte insaniyetin yanında İslamiyet’i ve cisim gömleğini giydirerek Allah’ın kullarına esmalarını yüklediğini belirten Serkan Aktaş, hayatın nimet olduğunu ve şükredilmesi gerektiğini söyledi. Vicdanı ve kalbi ölmeyen biri için ebed kavramının önemini anlatan Aktaş, en büyük sıkıntının dünyada cenneti aramak olduğunu vurguladı. Hiçbir sıkıntının sürekli olmadığını örneklerle açıklayan Serkan Aktaş, insan olarak doğmanın insan olmaya yetmediğini sözlerine ekledi. 

“Bir insan düzelir, kâinat düzelir” diyerek sözlerine son veren Serkan Aktaş öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Söyleşi sonunda Serkan Aktaş’a, Üniversiteli Aktif Öğrenciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Serhat Özdenk ve Topluluk Başkanı Kadir Murat Biber tarafından çeşitli hediyeler verildi.