Üniversitemizden Uluslararası Kongreye Yüksek Katılım

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanları 1-3 Haziran 2016 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen 3. Uluslararası Avrasya Eğitim Araştırmaları Kongresine katıldı. Türkiye'nin en prestijli ve en çok katılımlı kongrelerinden biri olma özelliğini taşıyan ve dünyanın birçok üniversitesinden 2 bin 513 katılımcının bin 222 bildiri sunduğu kongrede üniversitemizi Eğitim Fakültesinden 47 öğretim elemanı temsil etti. Kongrede 41 bildiri sunan öğretim elemanlarımız 12 oturuma başkanlık yaptı.

2017 yılında 4.’sü düzenlenecek olan kongreyi üniversitemiz ve Kırşehir’e kazandırmak için kongre yönetim kurulu üyeleri ile öğretim elemanlarımız, görüşmelerde bulundu. Kırşehir’in eğitim konusunda marka şehir olduğuna değinen öğretim elemanlarımız Eğitim Fakültesinin Türkiye’nin en köklü fakültelerden biri olduğunu belirttiler. Görüşmelerde Kırşehir’in Ahi Evran’ı Veli, Aşıkpasa, Yunus Emre, Ahmed-i Gülşehir gibi gönül sultanları ve toplum mimarlarının şehri olduğunu ifade eden öğretim elemanlarımız, ayrıca yerel yöneticilerin üniversitemiz tarafından düzenlenen bu tür bilimsel ve kültürel etkinliklere önem verip desteklediklerini vurguladılar. Çok sayıda üniversite tarafından ev sahipliği yapılmak istenen kongrenin bir sonraki toplantısının üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmesi ile ilgili olarak önemli mesafeler alındı.