Üniversitemizde Farklı Ceviz Çeşitlerinin Üretimi İçin Çalışmalar Başladı

Çalışmaları ve başarılarıyla adından söz ettiren üniversitemiz, yeni uygulamalı eğitim alanlarıyla öğrencilerine tecrübe kazandırıyor. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bahçesinde kurulan ve tüplü ceviz yetiştirilen serada, farklı ceviz çeşidi fidanlarının deneme üretimleri yapılıyor. Ziraat Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ceviz üretimi ile üniversiteye ve şehre katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Üniversitemiz Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, başta Kaman ilçesi olmak üzere Kırşehir’in önemli ceviz üretim merkezi olduğunu söyledi. 

 

Kurulan serada çiftçilere faydalı olacak fidan üretildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, seranın gönüllü öğrenciler için iyi bir öğrenme ortamı olduğunu anlattı. Öğrencilere aşılama ve budama gibi işlemlerin öğretildiğini belirten Yılmaz, serada tüplü fidan yetiştiriciliğini öğrencilerle gerçekleştirdiklerini söyledi. Çok az işçilikle önemli tecrübelerin kazanıldığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, üretilen fidanları çiftçilere dağıtarak sağlanan gelirle merkezin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve yeni araştırmalara kaynak bulduklarını ifade etti. 

Uygulamalı ceviz fidanı üretiminin öğrencilere mezun olduktan sonra da büyük katkılar sağlayacağını anlatan Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, yaklaşık olarak üç yıldır üretim yaptıklarını ve üretim sürecine beşi gönüllü olmak üzere 25 öğrencinin katıldığını söyledi.