Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda Milli Sporcuların Sağlık Kontrolleri Yapıldı 

Antalya’da 9 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonasına hazırlık için 1 Kasım 2016 tarihinde şehrimize gelen B2-B3 Görme Engelliler Futsal Milli Takımının kamp öncesi sağlık kontrolleri Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından yapıldı. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Anıl Özüdoğru koordinatörlüğünde ve B2-B3 Görme Engelliler Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Adem Kıraç eşliğinde gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde sporcuların fiziksel uygunluk değerlendirilmesi yapıldı. Konu hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Anıl Özüdoğru şunları dile getirdi: “Bugün ilk günleri olan sporcuların kamp öncesinde fiziksel uygunluk, kuvvet, denge, esneklik, endolans, çeviklik gibi parametreleri içeren ölçümlerini yaptık. Bu ölçümleri kamp sonrasında da gerçekleştireceğiz. Amacımız aradaki farkı görmek, çünkü bu kamp sonunda sporcular Milli Takıma seçilecekler.”

Öğr. Gör. Anıl Özüdoğru, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda kamp öncesi sağlık ölçümleri yapılan sporcuların kamp süresi boyunca da sağlık kontrollerinin yapılacağını söyledi. 

B2-B3 Görme Engelliler Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Adem Kıraç ise sporcuların Antalya’da gerçekleştirilecek şampiyonaya seçilmek amacıyla Kırşehir’e kampa geldiklerini dile getirdi. Kamp boyunca sporcularının sağlık kontrollerini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun gerçekleştireceğini belirten Kıraç, kampta oluşabilecek sakatlık ve yaralanma durumunda da merkezin desteğini alacaklarını ifade etti