Erasmus Proje Ekibinden Rektör Karakaya’ya Ziyaret 

Üniversitemiz ortaklığında düzenlenen “Avrupa Hatıratları Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık Projesi” kapsamında proje ekibi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 8 Mart 2017 tarhinde gerçekleşen ziyarete, yabancı ortakların temsilcileri ile üniversitemiz adına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu ile Öğr. Gör. Mehmet Özdemir katıldı.

 

Rektör Karakaya, projeye destek verdiklerini ve üniversite olarak böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarını söyledi. Projenin gelecek nesillere önemli mesajlar vereceğine inandığını ifade eden Rektör Karakaya, anılarımızın ve kültürümüzün canlı tutulması açısından projeyi çok önemsediklerini ifade etti. Bu tür projelerin ülkelerin kaynaşmasında ve işbirliklerini artırmada önemli rol oynadığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadın misafirlere karanfil verdi.

Projenin başlangıç toplantısı ise Kırşehir’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Letonya, Malta, İtalya, Bulgaristan’dan gelen proje ortakları ve Kırşehir’den projeye ortak olan kurum temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Görüşmelerin ardından proje ortağı kurumlar ziyaret edildi. Üniversitemizi de ziyaret eden yabancı ortaklar, öncelikle Dış İlişkiler Ofisini gezerek yapılan çalışmalar ve işbirlikleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölümüne ait olan ve projenin montajlarının yapılacağı stüdyoyu da gezen yabancı ortaklar, üniversitemiz temsilcileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.