Rektör Karakaya Lise Öğrencileri ile Bir Araya Geliyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz öğrencilerinin yanı sıra liseli öğrencilerle de sık sık bir araya gelmeye devam ediyor. 22 Mart 2017 tarihinde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Konferans Salonunda öğrencilerle buluşan Rektör Karakaya, liseli öğrencilere matematiğin öneminden ve hayatımızdaki yerinden bahsetti. 


Bulunduğumuz dünyada düzenin işleyiş şeklini anlatan Rektör Karakaya, güneşin her gün aynı şekilde doğduğu ve battığı, gezegenlerin birbirine çarpmadan uzayda belirli bir yörüngede seyrettiği evrene daha anlamlı bakabilmenin matematiğin işi olduğunu ifade etti. Dünyada her şeyin matematik üzerine kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımıza yaş düzeyine göre gözün gördüğü dünyayı akıl yoluyla anlamlı hale getirecek soru sorma ve cevap verme alışkanlığını kazandırmamız gerekmektedir. Aklınız yaşadığınız dünyadan çok geniştir.”

Rektör Karakaya konuşmasında, öğrencilere Küme-Uzay Kavramları Sayı Sistemleri, Reel Doğru İnşası, Fonksiyon ve Çeşitleri, Trigonometrik Fonksiyonlar, Operatör-Fonksiyon İlişkisi, Dizi-Yakınsama-Iraksama, Seri Kavramı, Türev Kavramı, İntegral Kavramı hakkında da bilgiler verdi.