Ahi Evran Üniversitesi Almanya’daki Türk Vatandaşları için Umut Oluyor

Üniversitelerin evrensel değerleriyle hareket eden üniversitemiz, kalite güvence sistemi çalışmalarıyla kendi öğrencilerinin niteliklerini artırmaya çalışırken diğer taraftan eğitimin evrensel gücünü kullanmak için yurt dışında etkin bir tanıtım çalışması yürütüyor. 

Yurt dışı bağlantılarını güçlendirmek için tüm imkânları değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında Dortmund’da ISSA tarafından düzenlenen Almanya Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na katıldı. Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve üniversitemizin tanıtıldığı fuarda, Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti.

Fuar etkinliği çerçevesinde Essen Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Davaz, Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Vekili Hacer Özdoğan ile gurbetçi vatandaşlarımızın sorunlarını görüşen Prof. Dr. Vatan Karakaya, ikili işbirliklerinin gerekliliğini vurguladı ve yapılacak çalışmalar için önerilerde bulundu. 

Yurt dışından öğrenci kabulüne sistematik olarak başlanan ilk yıl içerisinde 140 yabancı öğrenciyle eğitim yapan üniversitemiz, Türk vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu Avrupa içerisinde özellikle de Almanya’da tanıtım çalışması yürütüyor. Bu çalışmaların amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, Almanya’da iyi eğitim almış vatandaşlarımızın, Almanya’da erişemedikleri yükseköğretim ihtiyacını karşılamak ve dördüncü kuşak gurbetçilerimizin hem anadillerinden uzaklaşmasını engellemek hem de Türkiye de alacakları eğitimle Avrupa da daha iyi bir temsile ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Â