Rektör Karakaya, Geleceğin Hekimleriyle Buluştu 

Üniversitemize prestij kazandıran ve uzun zamandır öğrenci alımı için beklenen Üniversitemiz Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 62 öğrenci alınarak eğitim faaliyetleri başladı. Fiziki yeterlilikleri ve öğrencilerin eğitim sürecini yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 30 Mart 2017 tarihinde Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Rektör Karakaya’ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Metin ve Yrd. Doç. Dr. Zeynel Erbesler eşlik etti.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ile Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı içerisinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin kullanımına ayrılan tıbbi beceri ve anatomi laboratuvarlarında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, laboratuvarların yeterliliklerine ilişkin bilgiler aldı. 

Öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilendiğini ve bu sorunlara yönelik çözüm yöntemlerine  önem verdiklerinin altını çizen Rektör Karakaya, kendisinin ve üniversite yönetiminin bu konudaki hassasiyetini dile getirdi. Hekimlik mesleğinin fedakarlıklarla dolu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin dersleri sadece sınıf geçmek olarak görmemelerini, anlayarak ve öğrenerek derslere katılım sağlanması gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Vatan Karakaya daha sonra anatomi laboratuvarlarının ıslak ve kuru çalışma alanlarında derse katılarak öğrencilerle birlikte vakit geçirdi.