Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreninde Coşku Büyüktü

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyeti töreni 16 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Musa Özata, müdürler, akademik ve idari personel, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata yaptı. Özata, Sağlık Yüksekokulu hemşirelik, ebelik ve çocuk gelişimi bölümleri hakkında bilgiler aktararak sağlık alanının önemine değindi. Mezunlara “Mutlu olmak istiyorsanız mesleğinizi severek yapmalısınız.” sözleriyle seslenen Prof. Dr. Musa Özata, onlara tavsiyelerde de bulundu. Sağlık Yüksekokulu mezunlarının sorumluluklarının insana hizmet etmek olduğunu söyleyen Müdür Özata, hizmet ederken halka karşı daima sevgi dolu ve hoşgörülü davranmaları gerektiğini dile getirdi. Öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayan Prof. Dr. Musa Özata, kendilerine meslek hayatlarında başarılar diledi.

 

Rektör Karakaya: “Hastalarınızla İlgilenirken Yüzlerinizden Gülümsemeyi Eksik Etmeyin”

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya, mezunlara geleceğin ve memleketin umudu olduklarını söyleyerek her daim uyanık, bilinçli, şuurlu, tarihiyle barışık ve geleceği planlamış gençler olmalarını önerdi. Rektör Karakaya şunları dile getirdi: “Sağlık sektöründe bizzat hastalarla yüz yüze olacaksınız, bu yüzden hastalarla ilgilenirken yüzlerinizde gülümsemeyi eksik etmeyin. Artık insan üzerine yatırım yapıp uğraşımızı insan üzerine vermeliyiz. Sizler eğitilmiş insanlarsınız, eğitilmiş insanlar ülkenin kazancıdır.” Mezunların ailelerine onları yetiştirdikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayarak onlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından yüksekokul birinciliğini paylaşan Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Sema Balaban ve Şaziment Akpınar, mezun olan öğrenciler adına birer konuşma yaparak kendilerini yetiştiren ailelerine ve dört yıl boyunca kendilerine emek veren hocalarına teşekkür ettiler. Okul birincisi öğrencimiz daha sonra mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. 

Bölümlerinden derece ile mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından sırasıyla ebelik andı, hemşirelik andı okutularak Ahilik Yemini ettirilmesiyle tören son buldu.