Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Neşet Ertaş’ı Anma Etkinliği Düzenledi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Neşet Ertaş’ı Anma ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemini kutlama programı düzenlendi. 28 Eylül 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez yaptı. Ölmez konuşmasında, etkinliği düzenleme amaçlarına değinerek Güzel Sanatlar Fakültesine ismini veren Neşet Ertaş’ı ölüm yıldönümünde anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez şunları söyledi: “2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk etkinliği Neşet Ertaş’ı anma haftasına denk geldi. Biz de istedik ki fakültemize adını veren Neşet Ertaş bir de bizim öğrencilerimizden dinlensin. Bu etkinliklerle Neşet Ertaş’ın ruhunu yaşatmak istiyoruz. Etkinliğe katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kubilay Kolukırık da bir konuşma yaparak Neşet Ertaş’ın hayatı ve müzik yaşamı hakkında bilgiler verdi. Kırşehir’de müzik kültürünün işlenmesinde ve şekillenmesinde Neşet Ertaş’ın etkisinin fazla olduğunu belirten Kolukırık, Neşet Ertaş’ın Anadolu topraklarının geleneğine bağlı kalarak kendi müziğini oluşturduğunu söyledi.

Etkinlik Müzik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının Neşet Ertaş Türkülerini seslendirmesiyle devam ederken dinleyiciler keyifli dakikalar yaşadı. Hareketli türkülere eşlik eden öğrenciler oyun havası eşliğinde oynayarak güzel görüntüler sergilediler.

Etkinlik sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de bir teşekkür konuşması yaptı. Neşet Ertaş gibi ülkemizde yetişmiş değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Gökbel, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sunduğu dinletiyi de çok beğendiğini belirterek kendilerine ve fakültenin öğretim elemanlarına teşekkür etti.