Üniversitemizde “Yeni Çağda Öğretmen Olmak” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Bilişim Teknolojileri Topluluğu tarafından “Yeni Çağda Öğretmen Olmak” konulu konferans düzenlendi. 29 Eylül 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mukaddes Erdem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Adile Aşkım Kurt katılırken üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta bir sunum yapan Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mukaddes Erdem öğrenme ve öğretme kavramları üzerinde durarak kavramların birbirleri ile ilişkilerini anlattı. Öğrenmenin insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olduğunu vurgulayan Erdem, öğrenmenin doğal bir yeti olduğunu ve bu yetinin birçok değişime de olanak sağladığını vurguladı. Öğretmeni değişimin tasarımcısı olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Mukaddes Erdem, “Öğretmen; geleceğe hakim, geçmişi bugünle buluşturan ve yarını hazırlayan kişidir.” dedi.

Konferansın bir diğer konuşmacısı Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adile Aşkım Kurt ise sunumunda sosyal medyanın öğrenmedeki etkilerini ve yeni kavramları konu aldı. Sosyal ağların öğrenciler üzerindeki öğrenme etkisinin günümüzde oldukça fazla olduğunu vurgulayan Kurt, öğretmenlerin günümüzde sosyal ağlar üzerinden de öğrenciler ile iletişim halinde olmalarının önemli olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adile Aşkım Kurt’un sunumunun ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım da bir sunum yaparak öğrenmenin fizyolojisini dinleyicilerle paylaştı. Öğrenmenin büyük bir kısmının beyin tarafından sağlansa da diğer faktörlerin de öğrenmede etkili olduğunu belirten Yıldırım, vücutta meydana gelen kimyasal tepkime ve elektrik akımı faktörlerinin öğrenmedeki etkisini anlattı.

Konferans öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.