Rektör Karakaya: Ahi Evran Üniversitesi Hızla Gelişiyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin gerçekleştirdiği projelerin son durumu ve fiziki yapısı hakkında bilgi vermek üzere 4. Dönem il Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı. 3 Ekim 2017 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda Vali Necati Şentürk Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkan Vekili Halil Tan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, ilimizde yapımı tamamlanan ve devam eden projeler hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi. 2017 yılı için projelere aktarılan miktara da değinen Şentürk, tamamlanan projelerin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 49 olduğunu belirtti.

Üniversitemizden Arakan’daki Müslüman Kardeşlerimize Yardım Kampanyası

Toplantıda, Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan zulme de değinen Vali Necati Şentürk, bu kapsamada bir yardım kampanyası başlattıklarını söyleyerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın da kampanyaya destek verdiğini ifade etti. Tüm kamu kuruluşları, okullar ve esnafları zulme uğrayan Arakan Müslümanları için yardım kampanyasına davet ettiğini belirten Şentürk, “Bu bizim kanayan yürek yaramızdır, insanlık meselesidir, özellikle üzerinde duruyoruz.” dedi.

İşte Ahi Evran Üniversitesi’nin Hızla Gelişim Haritası

9 Proje 29 Ayrı İş Sona Yaklaşıyor

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde gerçekleşen çalışmalar, projeler ve inşaat faaliyetlerinin son durumu hakkında bir sunum yaptı. Üniversitemizde gerçekleşen toplam 9 proje kapsamında 29 ayrı işin devam ettiğini ifade eden Rektör Karakaya, bu işlerin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 62, nakdi gerçekleşme oranının ise yüzde 54 olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: Rektörlük, Yabancı Diller Yüksekokulu Tamamlandı ve Hizmet Vermeye Başladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve üniversitemizde tamamlanan TOKİ 1. Etap inşaatları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektörlük Binasının yüzde 99’unun tamamlandığı ve taşınma işleminin gerçekleştiğini, Yabancı Diller Yüksekokulu Binasının yine yüzde 99’unun tamamlandığı ve taşınma işleminin gerçekleşerek eğitim öğretim faaliyetlerine açıldığını belirtti. Stadyum inşaatında maraton tribünü hariç diğer aşamalarının tamamlandığını dile getiren Rektör Karakaya, TOKİ 1. Etap çalışmalarından alt yapı çalışmalarının yüzde 99 oranında tamamlandığını ifade etti.

Rektör Karakaya: TOKİ 2. Etap Tamamlanıyor. Ziraat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Kongre ve Kültür Merkezi ve Maraton Tribünü Şehrimize ve Üniversitemize Hayırlı Olsun”

Sunumunda TOKİ 2. Etap kapsamında devam eden inşaatlara da ayrıntılı olarak yer veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ziraat Fakültesi, Mimarlık Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Maraton Tribünü ile Kongre ve Kültür Merkezi inşaatlarının belirtilen tarihlerde bitirileceğini ifade etti. Kongre ve Kültür Merkezinin üniversitemize ve Kırşehir’e çok büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Rektör Karakaya, “İnşaatlar tamamlandığında üniversitemizin çehresi değişecek.” dedi.

Rektör Karakaya: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İnşaatı Tamamlanıyor”

Sunumunda TOKİ dışında üniversitemiz tarafından yürütülen inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Rektör Karakaya, 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının yüzde 44 oranında tamamlandığını ve inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Rektör Karakaya: “ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, İslami İlimler Fakültesi ve 2 bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdu İnşaat Çalışmaları Kısa Sürede Tamamlanacak”

Üniversitemizde temeli atılan İslami İlimler Fakültesi, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve 2 bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdu inşaatlarının aynı hızla sürdüğünü vurguladı.

Rektör Karakaya: “Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Modern Binasına Kavuştu”

Rektör Karakaya, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Binasının tamamlanarak eğitim öğretime açıldığını dile getirdi. Ahi Evran Üniversitesi Camii inşaatında ise son aşamaya geldiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, cami inşaatının tamamlanabilmesi için Kırşehirli hayırseverlerin yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Halı Saha, Eğitim Fakültesi D Blok, Kaman Meslek Yüksekokulu Binası, Mucur Meslek Yüksekokulu Binası, 50 Metrelik Bayrak Direği Çalışmaları Tamamlandı”

Üniversitemizin sosyal olanaklarını genişletmek için de yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Rektör Karakaya, “Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini yapmaları için sosyal olanakları arttırıyoruz. Üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin kullanımına açık olacak olan halı saha bitme aşamasında.” dedi. Üniversitemizin tamamlanan işleri arasında Eğitim Fakültesi D Blok, Kaman Meslek Yüksekokulu Binası, Mucur Meslek Yüksekokulu Binası ve 50 Metrelik Bayrak Direği olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 50 metrelik bayrak direğinde dalgalanan 150 metrekarelik Şanlı Bayrağımızın üniversitemizin simgesi haline geleceğini söyledi.

 

Rektör Karakaya: “ E-Kampüs Projesi Tamamlanarak İhale Sürecine Girdi”

Sunumunda, üzerinde önemle durdukları bir çalışma olan E-Kampüs Projesinin de tamamlanarak ihale sürecine girdiğini açıklayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, projenin hayata geçirilmesiyle hem akademik ve idari personelin hem de öğrencilerin tüm işlerini internet üzerinden yapabileceğini ifade etti.

Rektör Karakaya: “ Merkez Kütüphane, 500 Kişilik Yurt Yapımı Projeleri Tamamlandı”

Merkez Kütüphane Projesi ile 500 Kişilik Yurt Yapımı Projesinin tamamlandığını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, Güneş Enerji Sistemi Projesinin de görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Pilot Üniversite Süreci Hızla İlerliyor

Rektör Karakaya: “Altı Proje İçin Bakanlıktan Onay Bekliyoruz”

Üniversitemizin 41 üniversite arasından “Jeotermal ve Tarım” alanında pilot üniversite seçildiğini hatırlatan Rektör Karakaya; Jeotermal Sera, Kaba Yem, Ceviz, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi ve Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Projeleri olmak üzere 6 projeyi Kalkınma Bakanlığına sunduklarını ve bakanlıktan onay beklediklerini söyledi.

Vali Şentürk’ten Rektör Karakaya’ya Teşekkür

Sunumunun ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı çalışmalarından dolayı tebrik ederken üniversitemize ve ilimize kazandırdığı proje ve çalışmalardan dolayı da kendisine teşekkür etti.