Rektör Karakaya Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz fakültelerinin çalışmalarını yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısına katıldı. 17 Ekim 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Rektör Karakaya’ya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, dekan yardımcıları ve akademik personel eşlik etti. Toplantıda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 62 öğrenci alarak eğitime başlayan Tıp Fakültesinin geçen yılının değerlendirmesi yapılırken 2017-2018 eğitim-öğretim yılının planlaması konuşuldu.

Tıp Fakültesinin yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplam hedefler ortaya koyulmasını ve bu hedeflerin ortaya koyulduğu şekilde algılanması gerektiğini söyledi. Ahi Evran Üniversitesinin tüm fakülteleri ile birlikte değişim yaşadığının altını çizen Rektör Karakaya, yorulmuşluk duygusundan kurtularak bölgede model üniversite olmak için çalıştıklarını ifade etti.

 

Rektör Karakaya, “Günün Getirdiği Değil Güne Dair İşlerimiz Var”

Üniversitemizin yol haritası olan Stratejik Planın hazır olduğunu ve artık ne yapacağını daha iyi bilen bir üniversite olduğumuzu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Stratejik Plan sayesinde günün getirdiği değil, güne dair işlerimiz var.” dedi. Pilot üniversite misyonuna da değinen Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu proje Kırşehir’e özgü bir değişim degil. Bu proje Türkiye’ye özgü bir değişim ve model ölçüsü. Sağlık, bu projenin odak kısmı. Şehrin gelişmesine ve vizyonunun değişmesine vesile olacak.” 

Tıp Fakültesinin üniversite ve şehir için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesinin hedeflerinin iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Tıp Fakültesi akademik personelinin aynı zamanda sektör işinin de olduğunu belirten Rektör Karakaya, bu görevin şehri memnun etmesi gerektiğni sözlerine ekledi. Temel Uygulamalı Bilimler ile sektör işinin bu bölgede Tıp Fakültesinin niteliğini ve ayrıcalığını ortaya koyacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Üniversiteler şanslı kurumlardır. Başka kurumlarda biri organizatör diğerleri çalışandır. Üniversitenin her akademik personeli bilgi ürettiği için başlı başına organizatördür. Üzerinde misyon taşıyan bir topluluğuz. Her hareketimiz olumlu bir değişimin öncüsü olmalı. Bu şehrin en okumuşları bizleriz. Bu millet bu okumuşluğu farketmeli. Hasta, ‘Okumuş insan farklı’ demeli. Bunlar gizli mesajlardır ama değişim başlangıcıdır.”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sokağın Değil Bilimin Yönüne Gitmeliyiz”

Dünya ile aynı yerde olabilmeyi önemseyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, dünya ne yapıyorsa onu yapmamız hatta motivasyonumuz güçlüyse dünyanın yaptığından fazlasını yapmamız gerektiğini belirtti. İnsan eğitiminin temel unsur sayılması gerektiğini vurgulayan Rektör Karakaya, “Bu toplumun okumuşları olarak sokağın değil bilimin yönüne gitmeliyiz.” dedi.  

Pilot üniversite süreçleri ile bağlantılı olarak yapılacak işlerin olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖK’ün Ahi Evran Üniversitesinden alacağı sonuçları beklediğini söyledi. Proje yapmaktan ziyade proje bitirmeye odaklanılmasını ve yenilik yapmaya aday olunması gerektiğinin altını çizen Rektör Karakaya, motivasyonun sağlanmasını, yapılan işleri dinleyenlerin bir gerekçe ile dinlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“Rektör Karakaya, “Değişimin Öncüsü Olmalıyız”

Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğuna değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Üniversite olarak değişimin öncüsü olalım. Tabana doğru giden ve yönü dünyaya açılan bir üniversite olmalıyız. Ahi Evran üniversitesi olarak evrensellik niteliğini gerçekleştirmek zorundayız.” 

Akademik çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Rektör Karakaya, akademik yayın sıralamalarının olduğu yerleri inceleyeceklerini ifade etti. Akademik yayın itibarı ile dünya sıralmasında yer alınması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yayınların akademik teşviklerle ödüllendirileceğini sözlerine ekledi. Üniversitenin akademik kadrosunu güçlendirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Karakaya, mevcut sorunların varlığından haberdar olduğunu, imkanlar dahilinde çözülebilecek her problemde görüşmelerin devam edeceğini anlattı.

 

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu toplantı ile eğitim odaklı sorunların görüşüleceğini belirtti. Tıp Fakültesinin eğitim hayatına başlamasıyla birlikte yaptıkları çalışmaları anlatan Dekan Karahocagil, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi içerisinde akademik ve idari personel ile öğrenciler için yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi verdi. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilecek olan faaliyetler hakkında da detaylı bilgi veren Karahocagil, toplantı sonunda öğretim elemanlarından gelen soruları cevapladı. Toplantı sonunda çıkan sonuçların Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya rapor halinde sunulacağını belirten Dekan Karahocagil, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin tüm akademik ve idari personele hayırlı olmasını diledi.