Tarihçi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

“Mabed ve Mabed Medeniyeti” konulu konferans vermek üzere üniversitemize gelen Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel konferans öncesi üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 17 Ekim 2017 tarihinde Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’e Türk İslam Medeniyeti Araştırma Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak ile topluluk üyesi öğrenciler eşlik etti.

Üniversitemizde olmaktan mutluluk duyduğu dile getiren Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, üniversitemizin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek engin bilgilerini üniversitemiz öğrencileri ile paylaşacak olmasından dolayı kendisine teşekkür etti.

Talha Uğurluel Konferansta Türk Medeniyetinin Dünya Üzerinde Yapmış Olduğu Mabedlere Değindi

Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda verdiği konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansın açılış konuşmasını Türk İslam Medeniyeti Araştırma Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak yaptı. Başarmak konuşmasında, konferansın 2016 yılı Gençlik Projeleri kapsamında seçilen “Ahsenü’l Şehir: Kırşehir” isimli proje çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek bundan sonraki programları hakkında bilgiler verdi.

Konferansta Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in bilgi ve tecrübelerinden yararlanılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak, katılımcılara da konferansa katkılarından dolayı teşekkür etti. Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel “Mabed ve Mabed Medeniyeti” isimli konferansında dinleyicilerin ilgisini çeken bir konuşma yaptı. Uğurluel, konferansta geçmişten günümüze mabedlerin özelliklerini anlatarak Türk medeniyetinin dünya üzerinde yapmış olduğu mabedlere değindi. Mabedler üzerinde gerçekleşen değişimler hakkında bilgiler aktaran Uğurluel, eski ve yeni mabedler arasındaki farklara da konuşmasında yer verdi.

Konferansın ardından Türk İslam Medeniyeti Araştırma Topluluğu tarafından Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’e çiçek ve hediye verilirken Uğurluel de öğrenciler için kitaplarını imzaladı.