Ahi Evran Üniversitesi Uluslararasılaşarak Dünyaya Açılıyor

Ulusal ve uluslararası gelişime önem veren ve bu konuda etkileşimlerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel ve Almanya’da gurbetçilerimizin yoğunlukta olduğu Köln şehrinde TRUCAS tarafından 25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 10. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına katıldı. Gurbetçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve üniversitemizin tanıtıldığı fuarda, Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti.

Avrupa’ya yönelik çalışmaların amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, Avrupa’da iyi eğitim almış vatandaşlarımızın, Avrupa’da erişemedikleri yükseköğretim ihtiyacını karşılamak ve dördüncü kuşak gurbetçilerimizin hem anadillerinden uzaklaşmasını engellemek hem de Türkiye de alacakları eğitimle Avrupa’da daha iyi bir temsile ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu bağlamda üniversitemize gelerek eğitim alacak olan öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından ister Türkiye’de isterlerse de Avrupa’da mesleklerini icra edebilecek bilgi ve beceriye sahip olabileceklerini de belirtti.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında 20 olan yurtdışı öğrenci sayısı, Rektör Karakaya’nın önderliğinde devam eden uluslararasılaşma çalışmaları sayesinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 250’ye ulaştı. Son iki yıl içerisinde Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Avrupa açılımı sayesinde başta Tıp Fakültesi olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesinin yurtdışı öğrenci kontenjanları Avrupa’dan gelen öğrenciler tarafından doldu.