Üniversitemizde Hipnozla Motivasyon Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Özgün Düşünce Topluluğu tarafından “Hipnozla Motivasyon” konulu konferans düzenlendi. 29 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya katılırken üniversitemiz öğrencileri programa yoğun ilgi gösterdi.

“Hipnozla Motivasyon” konulu konferansın açılışı Özgün Düşünce Topluluğu Başkanı Mustafa Ay’ın konuşması ile başladı. Ay konuşmasında, topluluğun gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında kısa bilgiler verirken gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetlere de değindi. 

Özgün Düşünce Topluluğu Başkanı Mustafa Ay’ın konuşmasının ardından bir konuşma da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey yaptı. Erbey konuşmasında, günümüzde sağlık alanında alternatif yöntemler geliştirildiğini belirterek hipnozun da bu yöntemlerden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yalçın Kaya’nın üniversitemize gelerek gençlerle buluşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Erbey, öğrencilere Kaya’nın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yalçın Kaya’nın “Hipnozla Motivasyon” konulu sunumuna geçildi. Kaya sunumunda, insanın mükemmel yaradılışlı bir varlık olduğunu belirterek insanda bulunan çok üstün bir potansiyelin varlığından söz etti. Heyecan ve stres unsurlarına da sunumunda yer veren Prof. Dr. Kaya, insanların başarısızlıklarında bahane olarak heyecanı gösterdiğini söyledi. Heyecanlanmaktan zarar gelemeyeceğini vurgulayan Kaya, heyecanın insan vücudunda atıl durumda olan hücreleri uyararak aktif hale gelmelerini sağladığını vurguladı.  Prof. Dr. Yalçın Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “Heyecandan korkmayın. Heyecandan korkmaktan korkun. Üzüntü insana ya hançer olur ya kamçı. Üzüntümüzü bizi başarıya ulaştıracak bir kamçı olarak görmeye çalışalım.” Bilinçaltında yatan etkenlerin başarılı olmada etkileri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yalçın Kaya, beyni olumlu düşüncelerle doldurduğumuzda başarıya ulaşabileceğimizi ifade etti.

 

Prof. Dr. Yalçın Kaya sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Konferans sonunda ise Özgün Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Vahit Çiriş tarafından Prof. Dr. Yalçın Kaya’ya günün anısına armağan verildi.