Üniversitemiz Yeni Assur Kabartmaları Işığında Anadolu Mezopotamya İlişkileri Konulu Konferans Düzenlendi 

Üniversitemiz 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından “Yeni Assur Kabartmaları Işığında Anadolu Mezopotamya İlişkileri” konulu konferans düzenlendi. 29 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu’nun katıldığı konferansa üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

“Yeni Assur Kabartmaları Işığında Anadolu Mezopotamya İlişkileri” konulu konferansta konuşma yapan Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu, Assur Krallığı hakkında bilgiler vererek hüküm sürdüğü bölgeleri anlattı. Assur Krallığı döneminde meydana gelen gelişmelerden de bahseden Köroğlu, alfabenin gelişmesi, demir silahların yaygınlaşması, tek tanrı inancı, imparatorluklar ve güçlü devletlerin ortaya çıkması ve bölgedeki planlı kentleşme gibi devletin özelliklerine değindi. Assur Krallığının Mezopotamya bölgesini kontrol altına aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu, Assur Krallığında şehirlerin surlarla çevrili olduğunu söyledi. Mimari yapısıyla Osmanlı Devletini etkilediğini vurgulayan Köroğlu, Assur Krallığının saray yapıları ile Osmanlı Devletinin saray yapılarının birbirine benzer özellikleri olduğunu dile getirdi. Konferansın devamında Anadolu’da bulunan Assur Krallığının kabartmalarını da katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

  

Konferans Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu’na günün anısına armağan vermesiyle sona erdi.