Prof. Dr. Erksin Güleç Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz Antropolojik Bilimler Topluluğu tarafından “Türkiye’de Antropoloji” konulu konferans düzenlendi. 6 Aralık 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Prof. Dr. Erksin Güleç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Türkiye’de Antropoloji” konulu konferansın açılış konuşmasını Antropolojik Bilimler Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman yaparak Prof. Dr. Erksin Güleç ve Antropoloji Bilimi hakkında bilgiler verdi. Ülkemizde Antropoloji denince akla ilk gelen isimlerin arasında Prof. Dr. Erksin Güleç’in olduğunu belirten Erkman, konferansa katılan öğrencilere Prof. Dr. Erksin Güleç’in bilgilerinden faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Erksin Güleç’in “Türkiye’de Antropoloji” konulu sunumuna geçildi. Güleç sunumunda, antropolojinin insan bilimi olduğunu söyleyerek Antropoloji Bilimi hakkında bilgiler verdi. Antropolojinin insan bilimi olmasından dolayı Arkeoloji, Zooloji gibi çeşitli bilimlerle de etkileşim içinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erksin Güleç, Antropolojinin Biyolojik, Kültürel, Lingüistik ve Prehistorik alanlarında 4 gruba ayrıldığını anlattı. Antropolojinin ülkemizde ilk kuruluş dönemini anlatan Prof. Dr. Erksin Güleç, 1925 yılında Türk Antropoloji Tetkikat Merkezinin kurulduğunu söyledi. Ülkemizde Antropoloji Bilimine katkı sağlayan bilim insanlarından da bahseden Güleç, o dönemlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün de Antropoloji Bilimine özel destek verdiğini ifade etti. Konferansın devamında ulusal ve uluslararası kazı çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Erksin Güleç, kazı çalışmalarında elde ettikleri bilgileri katılımcılarla paylaştı.

“Türkiye’de Antropoloji” konulu konferansın sonunda Antropolojik Bilimler Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman tarafından günün anısına Prof. Dr. Erksin Güleç’e plaket ve çiçek verildi.