Guinness Rekorlar Kitabına Aday Olan Projenin Protokolü İmzalandı

“Kırşehir Tarihini Okuyor” projesinin protokolü 13 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile KOP Başkanı İhsan Bostancı tarafından imzalandı. Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen ile birlikte Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ve KOP görevlileri katıldı.

 

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilgi üretmekle görevli üniversitelerin proje yuvası olduğunu belirterek Ahi Evran Üniversitesi olarak daha birçok güzel projeye imza atacaklarını söyledi. “Kırşehir Tarihini Okuyor” Projesinin büyük hedeflerle hazırlandığını vurgulayan Rektör Karakaya, bu proje ile şehrin tümünün kitap okuma alışkanlığı kazanacağına inandığını dile getirdi. Ülkemiz ve ilimiz için her fırsatta önemli projeler ürettiklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite projelerinin de şehrimize can suyu olacağını söyledi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Ürettiğimiz projelerimizi ilimizdeki kurumlarla işbirliği içinde yürütmeye özen gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu projeler şehrimize hayat verecek.”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, projenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlandığını söyledi. Ahi Evran-ı Veli, İmam Gazali ve İmam Maturidi gibi 3 önemli şahsiyetin anlatıldığı kitapçıkla aynı anda 40 binden fazla kişinin belirlenen tarih ve saatte aynı anda kitap okuyacağını belirten Rektör Karakaya, projenin öneminden bahsederek bu projeye destek vermekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca  “Kırşehir Tarihini Okuyor” Projesinin KOP’ta kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP Başkanı İhsan Bostancı ile proje ekibine teşekkür etti.

 

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından bir konuşmada KOP Başkanı İhsan Bostancı yaptı. Bostancı konuşmasında, ilk olarak tekrar üniversitemizde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek bilgi üreten üniversitelerden bu tür projelerin gelmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. KOP ile KOP’un idaresinde bulunan KOP Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP)’nin faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Bostancı, üniversitemizin 19 projesinin ÜNİKOP’ta kabul edildiğini söyledi. “Kırşehir Tarihini Okuyor” Projesinin ilimize ve KOP bölgesine hayırlı olmasını dileyen İhsan Bostancı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile proje ekibine teşekkür etti.