Ulusal Basın Temsilcileri Üniversitemizdeki Çalışmaları Hayranlıkla Dinledi

Gelişme hedefine gün geçtikçe yenilerini ekleyen üniversitemiz, her geçen gün adını duyurmaya devam ediyor. Ahi Evran Üniversitesini sadece bölgesine tanıtmaktan ziyade dünya markası yapmak için durmadan çalışan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 16 Aralık 2017 tarihinde ulusal basın temsilcilerini üniversitemizde ağırladı. Akşam Gazetesinden Mehmet Emin Demirezen, Dünya Gazetesinden Nermin Sayın, Habertürk Gazetesinden Hasan Örnekoğlu, Milliyet Gazetesinden Lütfi Fırat Karadeniz, Önce Vatan Gazetesinden Elif Günay, Star Gazetesinden Soner Can, Hürriyet Gazetesinden Mehmet İren, PR İletişimden Reyhan Özdemir ve Özlem İşler ile Sabah Gazetesinden Aykut Gören’in yer aldığı gazeteciler, Rektör Karakaya ile görüşerek Ahi Evran Üniversitesini daha yakından tanıdılar.

 

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Kırşehir, Altı Kaynayan Bir Şehir” 

Üniversitemizin birçok alanda atılımlar yaptığını belirten Rektör Karakaya, pilot üniversite sürecinden ve Ahi Evran Üniversitesinin bu sürece nasıl hazırlandığından bahsetti. 130 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapıldığını ve şehrimizin önemli kaynağı olan jeotermalin kullanım alanı olacağını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, jeotermali sadece sıcak su kullanımı olarak değerlendirmediklerini, konsept bir proje olarak 7 ana başlıkta Kalkınma Bakanlığın sunduklarına değindi. Organize sera bölgeleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, kısaca proje başlıklarına açıklık getirdi. Projelerin aynı zamanda istihdama da imkan vereceğini anlatan Rektör Karakaya, şehrin imkanlarından bahsederek “Kırşehir altı kaynayan bir şehir.” dedi. Sıcak suyun etkisiyle Türkiye’de marka olmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda yüksek lisans ve doktora programlarını açtık. Kendi elemanımızı yetiştirebilecek durumdayız. Almanya’da yaptığımız görüşmeler sonunda yurt dışı tur şirketlerinin de yer alacağı bir çalıştayı mayıs ayında yapacağız. Fizik tedaviye ihtiyacı olan hastaları burada tedavi edeceğiz.”

 

Rektör Karakaya: “Çıktımız İyi Yetişmiş İnsan”

Üniversitelerin olması gereken eğitim modelleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya eğitim konusundaki görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Asli görevim bilgi üretmek fakat ürettiğim bilgi ile katma değer de oluşturabilmeliyim. Çıktımız iyi yetişmiş insan. Bunun için de ciddi çalışmalarımız var. Öğrencilerle ve bölüm başkanlıkları ile sık sık bir araya geliyorum. Öğrenci bizim için çok önemli ve onlara kalite vermemiz gerekiyor. Bu çalışmaları destekleyecek şekilde 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) üniversitemizin iş akışlarını akredite edecek. Bu 1,5 yılı aşan bir çalışma. Yaklaşık 1500 personelimiz var ve kalite eğitimi almayan personelimiz kalmadı. Ekibimle yoğun bir çalışma yaptık. YÖK’ün Dış Değerlendirmesini tamamladık ve ben umuyorum ki raporumuz YÖK’te örnek olacak. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk defa yeterliğe dayalı bir proje yürütüyoruz. Süreç temelli, eğitim ve öğretimde girdi ve çıktının hesabı yapılabilen bir projeyi üniversitemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu proje ile eğitimde kalite güvencesi kurmayı hedefliyoruz. “ 

Bilgi üretmenin öneminden sık sık bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üretilen bilgiden halkın faydalanması gerektiğinin önemine değindi. Üniversitenin stratejik planla yönetildiğini, hangi performansın gerçekleştirileceğine dair planın var olduğunu anlatan Rektör Karakaya, altı aylık süreçlerle de bu performansların gerçekleşme oranına bakıldığını açıkladı. Ahi Evran Üniversitesinin genç ve dinamik aynı zamanda bölgesel farklılaşmayı misyon olarak almış bir üniversite olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, sunuma geçilmeden önce basın temsilcilerinden gelen soruları yanıtladı.

 

Türkiye’den Sonra Avrupa’nın da İhtiyaçları Değerlendirilecek

Pilot üniversite projelerini şehrin yapısı ile birleştirip değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, projelerin Türkiye’de bir karşılık bulacağını ifade etti. İlk etepta Türkiye’nin taleplerine cevap verip ardından Avrupa’da fizik tedaviye ihtiyaç duyan kitle için bu hizmetin uygulanabileceğini açıklayan Rektör Karakaya, 2018 yılı itibariyle hastane inşaatının teslim edilmesi ile birlikte alt süreçlerin tamamlanacağını, mezunlarında istihdamına katkı sağlanacağını anlattı. Jeotermal suya sahip bölgeler ile karşılaştırmalar yaparak şehrin kaynağı hakkında daha detaylı bilgiler aktaran Rektör Karakaya, suyun tesciline ilişkin bilgiler verdi. Türkiye et ithalatının yüzde 40’ının Kırşehir’den sağlandığına da açıklamalarında yer veren Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kırşehir’de 170 bin büyükbaş hayvan ve 12 bin 80 işletme var. Bu durum Türkiye’nin et fiyatlarına da katkı yapacaktır. Bunun yanı sıra hayvancılığa alışık olan bir geçmişten gelen Kırşehir’in kendine özgür ette markası var.”

Kaba yem ve markalaşmış Kaman Cevizi hakkında da basın temsilcilerini bilgilendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bölgeye ilk defa bir şey öğretmek yerine alışkanlığı olanı markaya götürme amaçlarından bahsetti. Karşılıklı fikir alışverişinin ardından sunumuna geçen Rektör Karakaya, üniversitemizin akademik yapısı ve fiziki durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak inşaatlar hakkında geniş açıklamalar yaptı. Üniversitemizin projeleri ile ilgili de bilgi veren Rektör Karakaya, “Kırşehir Tarihini Okuyor” projesi ile rekor denemesi yapılacağını sözlerine ekledi. Öğrencilerin yönetime yakın olabilmeleri ve sorunları rahatlıkla paylaşabilmeleri adına düzenlenen Rektör-Öğrenci Buluşmalarına da sunumunda yer veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, son olarak üniversitedeki kültürel-sanatsal ve sportif faaliyetlere değindi.

Sunumunun ardından ulusal basın temsilcilerine inşaatları tanıtan Rektör Karakaya, temsilcilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.