Üniversitemizde Matematiğe Farklı Boyutlardan Bakış Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Matematik Felsefesi ve Düşünce Topluluğu tarafından “Matematiğe Farklı Boyutlardan Bakış” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Baki katıldı.

Konferans öncesi Prof. Dr. Adnan Baki ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ile beraberindekiler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ettiler. 18 Aralık 2017 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret samimi bir sohbet ortamında gerçekleşerek ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Adnan Baki Kırşehir’de bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek üniversitemizin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtti. Kısa sürede bu kadar güzel işler başaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı tebrik eden Baki, ilerleyen dönemlerde Ahi Evran Üniversitesinin İç Anadolu’da parmakla gösterilen bir üniversite olacağına inandığını söyledi. 

Prof. Dr. Adnan Baki’nin üniversitemizde öğrencilerle bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Karakaya, Baki’nin engin bilgi ve tecrübelerinden gençlerin de yararlanması gerektiğini ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Prof. Dr. Adnan Baki ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ile beraberindekilere teşekkür etti.  

Prof. Dr. Adnan Baki ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ile beraberindekiler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ziyaretin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Matematiğe Farklı Boyutlardan Bakış” konulu konferansa geçti. 

Konferansın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaparak Prof. Dr. Adnan Baki’ye üniversitemize geldiği için teşekkür etti. Konuşmasında insan yetiştirmenin önemine vurgu yapan Balay, Prof. Dr. Adnan Baki’nin bu alanda önemli hizmetleri olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Adnan Baki’nin “Matematiğe Farklı Boyutlardan Bakış” konulu konferansına geçildi. Konferansta bir sunum yapan Baki, matematiğe farklı boyutlardan bakan bilim insanlarına değindi. Matematiğin birinci, ikinci ve üçüncü boyutlarını örneklerle anlatan Prof. Dr. Adnan Baki; boyutun, cismin düzlemlilik derecesini gösterdiğini söyledi. Matematiğin oluşmasını Edwin Abbott’un Düzlemler Ülkesi romanından örneklerle açıklayan Baki, Abbott’un mantığının matematikte önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.  

Konferansın sonunda Matematik Felsefesi ve Düşünce Topluluğu Akademik Danışman Yrd. Doç. Dr. Yasemin Kıymaz tarafından Prof. Dr. Adnan Baki’ye çiçek ve hediye verildi.