Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyemiz Şehrimizde İlk Açık Kalp Ameliyatını Başarı ile Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri bir ilki daha gerçekleştirerek başarılı bir açık kalp ameliyatına (Koroner Bypass) imza attılar. 24 Ocak 2018 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan, Op. Dr. Mehmet Fatih Alpay ve Uzm. Dr. Nazan Kocaoğlu tarafından Koroner Bypass Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek hasta sağlığına kavuşturuldu.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Anjiyografi Ünitesinde altı ayda 800’den fazla anjiyografi gerçekleştirilmesinin ardından ilk açık kalp ameliyatı (Koroner Bypass Operasyonu) büyük bir başarı ile gerçekleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, 25 yıldır kalp cerrahisi konusunda çalıştığını ve birçok hastanede de görev aldığını belirterek Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin fiziki donanımı, personel durumu ile teknik altyapısının diğer hastanelere göre daha gelişmiş olduğunu vurguladı. Uyar konuşmasına şöyle devam etti: “Kalp hastalıkları çoğunlukla aciliyet arz eden ve gerektiği yerde müdahale edilmesi gereken durumlardır. Bazı acil durumlarda hastayı başka bir hastaneye sevk etmeye bile zaman yoktur ve acil müdahale gerekir.”

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği personel yapısı hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, hastanede bir doçent, bir yardımcı doçent, bir uzman hekim, açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli bir perfüzyonist, üç cerrahi hemşiresi, sekiz yoğun bakım ve sekiz servis hemşiresi ile hizmet verdiklerini söyledi. Uyar konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi olarak ilimize ve bölgemize dünya standartlarında hizmet veren böyle bir kurum kazandırdıkları, hastanemizde Kalp Cerrahisinin başlaması ve yapılması konusunda bize her türlü maddi ve manevi desteği verdikleri için başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere tüm devlet büyüklerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz."  

Kaynak: http://www.kirsehirsaglik.gov.tr/hastanemizde-acik-kalp-ameliyati-koroner-bypass-basariyla-gerceklesti/

(Erişim Tarihi:29.01.2018)

Koroner Bypass Operasyonunun ardından Doç. Dr İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr İbrahim Sami Karacan, Op. Dr Mehmet Fatih Alpay ve Uzm. Dr Nazan Kocaoğlu’ndan oluşan cerrahi ekibi ziyaret eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Figen Tuncay, Ahi Evran Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Başhekimlik olarak birlikte çalışma bilinciyle ulaşılan bu başarının devamının gelmesi için desteklerinin devam edeceklerini söylediler.  

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin kısa sürede halkın ihtiyaçlarına cevap veren çözümler üretmesinden çok mutlu olduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir halkının başka şehirlere gitmeden sağlık sorunlarının ilimizde sonuçlanması için çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Tıp Fakültesinin gün geçtikçe daha iyi durumlara geleceğini ifade eden Rektör Karakaya, başarılı çalışmalarından Tıp Fakültemiz öğretim elemanları ile Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık personellerini tebrik etti.