Rektör Karakaya Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay ile Jeotermal Sera Projesini Değerlendirdi

Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 30 Ocak 2018 tarihinde rektörlük makamında ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizin pilot üniversite projeleri değerlendirildi.

Pilot üniversite projelerinden “Jeotermal Sera” projesinin merkez ve ilçelerimizin ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay, bu projelerle bölgedeki ürün çeşitliliğinin de artacağını dile getirdi. Özbağ Belediyesi olarak Ahi Evran Üniversitesi çalışmaları ve projelerini desteklediklerini söyleyen Ay, pilot üniversite projelerinin gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.

Bölgede bulunan jeotermal kaynaklardan yeni iş alanları oluşturulmasının ilimizin kalkınmasında etkili olacağını ifade eden Rektör Karakaya, projelerle birlikte bölgede etkin bir Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir oluşacağını kaydetti. “Jeotermal Sera” projesi ile aynı zamanda çekirdek ailelerin de ekonomisine katkı sağlanacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilimizin bölgede gelişmiş bir şehir olması için hep birlikte çalışacaklarını dile getirdi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay’a teşekkür etti.