Rektör Karakaya Açık Kalp Ameliyatı Olan Hastaları Ziyaret Etti

Sağlık alanındaki gelişmeleri şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hızla hayata geçiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi, geçtiğimiz günlerde başarılı bir ameliyata imza attı. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, yaptıkları açık kalp ameliyatı (Koroner Bypass) ile hastanın başka bir şehre gitmesine gerek kalmadan yaşadığı şehirde tedavi olmasına imkan sağladılar.

Tıp Fakültesi ile birlikte sağlık alanında şehirde yenilikler yapmayı hedefleyen ve yapılan yenilikleri yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, açık kalp ameliyatı olan hastaları Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti. 31 Ocak 2018 tarihinde yapılan ziyarette Rektör Karakaya’ya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin’de eşlik etti.

Açık kalp ameliyatı olan iki hasta ile yakından ilgilenen ve hastaların sağlık durumları hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yoğun bakımda tedavisi devam eden hasta ve sağlık durumu normale dönerek serviste yatan hasta ile sohbet etti. Tıp Fakültesi doktorlarına güvendiklerini ve bu ameliyatın Kırşehir’de yapılıyor olmasından çok mutlu olduklarını belirten hastalar, Rektör Karakaya ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Sağlık alanındaki gelişmelerin hızla devam edeceğini, Tıp Fakültesinin büyüyerek yeni çalışmalar yapan ve bu çalışmaları ile ön planda bir fakülte olacağını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, en önemli yatırımın insana olduğunu söyleyerek hekimlik mesleğinin kutsallığından bahsetti. Söz konusu insan olduğunda ihmale ve hataya yer olmayacağını belirten Rektör Karakaya, Tıp Fakültesi akademik personelini özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.