Hemşirelik Bölümü 1. Geleneksel Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 1. Geleneksel Devir Teslim Töreni düzenlendi. 28 Şubat 2018 tarihinde Kırşehir İl Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Özata, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve bölüm temsilcisi Erhan Öz, hemşirelerin ülkenin geleceği olduğunu söyleyerek buradan mezun olacak öğrencilerin mesleklerini en iyi şekilde icra edeceklerine inandığını belirtti. Programa katılımlarından dolayı konuklara teşekkür eden Erhan Öz, Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerine de başarılar diledi.

Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve bölüm temsilcisi Erhan Öz’ün konuşmasının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Özata da bir konuşma yaparak böyle bir programda öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sağlık hizmetlerinin olmazsa olmazının hemşireler olduğunu vurgulayan Özata, böylesine kutlu bir mesleği seçtikleri için öğrencilere teşekkür etti. Bölüm hocalarının da büyük bir gayretle hemşireleri mesleklerine hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Musa Özata, onlara da çabalarından dolayı teşekkür etti. Toplumun hemşirelerden güler yüzlü, ilgili ve alakalı olmalarını beklediğini anlatan Özata, son yıllarda ülkemizde hemşirelere karşı olumsuz davranışlar sergilendiğini hemşirelerin mesleklerini yapmalarının engellendiğini getirdi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma yaparak hemşirelik mesleğini icra edecek öğrencilere başarılar diledi. Üniversitemizin pilot üniversite sürecini ve TSE tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Belgesini tüm birimleri ile alan Türkiye’nin ilk ve tek üniversitesi olduğumuzu anlatan Kurt, öğrencilerden Kalite Yönetim Sisteminin bir parçası olan öğrenci anketlerini doldurmalarını istedi. Anketler ile öğrencilerin isteklerini kendilerinden öğreneceklerini ve bu doğrultuda çalışma alanları oluşturacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, onlara anketleri doldurmanın önemli olduğunu söyledi. Kendilerinin üniversite, şehir ve ülke için çalıştıklarını belirten Kurt, bu tür programların da ülkemizde farkındalık oluşturacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından “Hemşireliğin Tarihi” isimli sunum katılımcılarla paylaşıldı. Sunumun ardından 4. sınıf öğrencileri ile 1. sınıf öğrencilerinin devir teslim töreni gerçekleşti. 1. Geleneksel Devir Teslim Töreni sonunda izleyiciler Hemşirelik Vokal Grubunun şarkılarıyla eğlenceli dakikalar yaşadı.