Rektör Karakaya Üniversitemizdeki Gelişmeleri Yerel Basınla Paylaşmaya Devam Ediyor

Halkın sesini duyuran yerel basının önemine her fırsatta dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerel basın ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 1 Mart 2018 tarihinde Kırşehir Televizyonu, Ahi Televizyonu, Alfa Gazetesi, Kırşehir Aktüel ve Kırşehir Haber Türk Gazetesini ayrı ayrı ziyaret eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerel basına verdiği önemi anlatarak ikili görüşmelerin her zaman devam edeceğini belirtti.

İlk olarak üniversitemizin pilot üniversite süreci ile ilgilili gelinen aşama hakkında bilgi paylaşan Rektör Karakaya, bu sürecin halka duyurulmasında yerel basının önemli bir rol oynadığını belirterek onlara teşekkür etti. Kırşehir’in kalkınması ve bölgesinde öncü bir şehir olmasını hedeflediklerini belirten Rektör Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesine olduğu kadar Kırşehir’e karşı da sorumluluklarımız var ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.” dedi. Pilot üniversite projelerinin her birini açıklayarak yerel basına anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu proje ile şehre ve bölgeye katkı sağlayarak istihdamı geliştirmek istediklerini söyledi.

 

Üniversitemizin kalite çalışmaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, kalite sürecinde yoğun bir emek harcandığını belirtti. Ahi Evran Üniversitesinin tüm birimleri ile bu sürece dahil olduğunu ve tüm birimleri ile Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Yaptığımız işlerin niteliğini biliyoruz ve emeklerimizin karşılığını aldık.” dedi. Üniversitemizde kalite çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin hedefinde Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından verilen Türkiye Mükemmellik Ödülü ve YÖK tarafından verilen Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülünü almak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaliteli ve nitelikli eğitimi sürekli savunan ve bu konuda önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya Eğitim Fakültemizle ilgili olarak yaşanan sevindirici gelişme hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan ve 108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dahil edildiği "Akademik Performans Raporu"na göre, fakülte bazında yapılan değerlendirmede Üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenleri birinci sırada yer aldı. Bu hem sevindirici hem de gurur verici bir durum. Geleceğe umutla bakan gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlayacak akademisyenlerin olduğu bir üniversiteyiz. Tüm zamanımız ve emeğimiz gençlerimiz için. Onlar bizim yarınımız, geleceğimiz.”

Ahi Evran Üniversitesinde birbiri ardına yaşanan gelişmelerin yerel basın aracılığıyla halka iletildiğini kaydeden Rektör Karakaya, basının yapmış olduğu işin zorluklarını bildiğini, bu işin büyük bir özveri gerektirdiğini söyleyerek tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.