Üniversitemiz Halı Sahasına Yoğun İlgi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın geçtiğimiz günlerde ilk vuruşu yaparak açtığı halı sahaya öğrencilerimiz, personelimiz ve Kırşehir halkı yoğun ilgi gösteriyor. Fiziki imkanların gün geçtikçe geliştiği üniversitemizde şehrin ve üniversitenin ihtiyaçlarına yönelik alanlar oluşturmak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Merkez Yerleşke içerisinde yer alan halı saha, alt yapısı ve imkanları ile modern bir yapıda olması nedeniyle üniversitemiz ve şehrimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Sporun ve sporcunun her daim yanında olan ve imkanları bu doğrultuda geliştiren üniversitemiz, öğrencilerinin, personelinin ve şehrin sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilmek adına kolaylıklar sağlıyor.

2018 yılında faaliyete açılan halı saha, Türkiye’nin çoğu yerinden bulunmayan online rezervasyon sistemi ile hizmet veriyor. Ayrıca 1608 m2 kapalı alana sahip olan halı sahada 50 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Kadın ve erkek kullanıcılar için ayrı olmak üzere sekiz banyo ve üç tuvaletin bulunduğu halı saha, bünyesinde 100 m² kafeterya alanı ve 200 m² otantik kıl çadırı da yer alıyor.

Halı saha yalnızca üniversite personeli ve öğrencilerine değil aynı zamanda Kırşehir halkına da hitap ediyor. Ulaşılabilirliğin ve erişilebilirliğin memnuniyet kadar ön planda tutulduğu halı sahada Online Rezervasyon Sistemi sayesinde rezervasyon kolaylığı sağlanıyor. https://halisaha.ahievran.edu.tr/hakkimizda.aspx adresi üzerinden halı sahanın gün ve saat konusunda kullanım uygunluğuna dair bilgi alabilen kullanıcılar, bu sistem sayesinde fiyatlar hakkında da bilgi edinebiliyor. Rezervasyon işleminin tamamlanması ile birlikte internet bankacılığına açık olan tüm banka/kredi kartlarından ödeme yapılabiliyor. Halı saha kullanımında Ahi Evran Üniversitesi personeli ve öğrencilerine de yüzde 20 indirim uygulanıyor.