Üniversitemizde Vali Necati Şentürk İçin Veda Yemeği Düzenlendi

İlimizde 3,5 yıldır görev yapan, üniversitemize her türlü desteği sağlayan ve emekliliğe ayrılan Kırşehir Valisi Necati Şentürk için üniversitemizde bir veda yemeği düzenlendi. 30 Mart 2018 tarihinde Rektörlük Binası Yemek Salonunda gerçekleşen veda yemeğine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile dekanlar ve müdürler katıldı.

Rektör Karakaya: “O Bize Sadece Valilik Değil Abilik De Yaptı”

Yemek öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, Vali Necati Şentürk’ün üniversitemize yaptığı destekleri anlatarak kendisine teşekkür etti. Üniversitemizin üç yıl içinde olması hedeflenen yere Vali Necati Şentürk’ün destekleri ve ekip çalışması sayesinde gelindiğini vurgulayan Rektör Karakaya, Vali Şentürk’ün kendileri için değerli bir büyük ve abi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Sayın Valimizi unutmayacağız. Onun gönlümüzdeki yeri nadide. O bize sadece valilik değil abilik de yaptı ve biz bu abiliği yüreklerimizde hissettik. Dolayısıyla desteği bize şevk oldu, çalışma azmi verdi. Sayın Valimizin öncülüğünde üniversitemizin sınırlarını kırarak şehirle bütünleşen bir üniversite anlayışı geliştirdik.”

Makamların gelip geçici olduğunu her fırsatta dile getiren Rektör Karakaya, makamların görevleri icra etme yeri olduğunu ve zamanı geldiğinde makamları başkalarına devredeceklerini kaydetti. Önemli olanın o görevi icra ederken geride güzel bir iz, hoş bir seda bırakmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Necati Şentürk’ün de Kırşehir’de güzel işlere imza attığını ve güzel bir şekilde de anılacağını dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Şehrin tümünde bir babayı uğurlamanın hüznü var ve biz de aynı hüznü hissediyoruz. Sayın Valimizin emekli olsa bile yine ülkeye hizmet edeceğine inanıyorum.” Vali Necati Şentürk’e emeklilik döneminde hayırlı bir hayat dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Şentürk’ün yolunun ve bahtının açık olmasını temenni etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk de söz alarak bir konuşma yaptı. Vali Şentürk konuşmasında, Rektör Karakaya ile birlikte üniversite için güzel işler yaptıklarını söyleyerek kendisi için düzenlenmiş veda yemeği için teşekkür etti. Kırşehir Valiliği görevi boyunca doğru işler yapmaya çalıştığını anlatan Vali Şentürk, makamların geçici olduğunu asıl olması gerekenin görevleri doğru bir şekilde icra etmek olduğunu kaydetti. Görev yaptığı süre boyunca Kırşehir’de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Vali Necati Şentürk, emeklilik döneminde olsa bile yine ülke ve millet için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibi ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Şentürk, kendisi için organize edilen yemeğe de tekrar teşekkür etti.

Veda yemeğinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Necati Şentürk’e üniversitemiz anısına hediye verdi.