Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Açılacak Yeni Bölümleri ve Onaylanan Öğrenci Alımları ile Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor

Akademik gelişmeyi önemseyen ve lisansüstü programlarla öğrencilere akademik ilerleme imkanı sunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, lisansüstü eğitim alanındaki ilerleyişini Eğitim Yönetimi Doktora Programı ile sürdürüyor. Üniversitemiz Senatosunun teklifini değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 16 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında üniversitemiz bünyesinde Eğitim Yönetimi Doktora Programının açılması uygun görüldü.

Üniversitemizde meslek yüksekokulu bünyesinde program açılması ile mevcut programlara 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusunda Üniversitemiz Senatosunun teklifini değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 17 Mayıs 2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında ise meslek yüksekokullarımıza öğrenci alınmasını uygun buldu. Lisansüstü programların açılmasının yanı sıra meslek yüksekokulu düzeyinde öğrenci alımının da onaylandığı üniversitemizde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Optisyenlik Programı açılması ve programa 40 öğrenci alınması kararının yanı sıra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına da 30 öğrenci, Fizyoterapi Programına 40 öğrenci, Ortopedik Protez ve Ortez Programına 40 öğrenci ve Elektronörofizyoloji Programına ise 30 öğrenci alınması karara bağlandı.

Ayrıca Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programına 20, Seracılık Programına 20, Süt ve Besi Hayvancılığı Üretimi Programına 20 ve Tohumculuk Teknolojisi Programına 20 öğrenci alınmasına karar verildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 260 öğrencinin daha öğrenim görecek olması ve yeni açılacak bölümler hakkında bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişerek büyümesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana bölüm ve öğrenci sayısını artırarak nitelikli ve yetişmiş öğrencileri mezun etme hedefinde olduklarını vurgulayan Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yerinde saymayan, insan odaklı ve dünya ile yarışan bir üniversite olması için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.