Dünyada En Çok Tercih Edilen Bölümlerden Biri Daha Üniversitemizde Açıldı

Tüm birimleriyle Türkiye’de Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, açtığı yeni bölümlerle de gücüne güç katmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin şehir ve üniversite için çok önemli olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir yıl içerisinde öğrencisi bulunmayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 4 bölüm açarak öğrenci sayısını 270’e ulaştırmanın sevincini tüm Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi mensupları ve Kırşehirliler ile paylaşıyor.

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun girişimleri sonucunda dünyada en çok tercih edilen bölümlerden biri olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün 60 öğrenci alımı YÖK tarafından onaylandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 3 yıl içerisinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini bölgenin parlayan bir yıldızı haline getirdiklerini ifade etti. Bölgede birçok üniversitenin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip edip örnek aldığını kaydeden Rektör Karakaya, “Yapmak istediğimiz çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Rektör Karakaya, üniversitelerde mühendislik ve mimarlık fakültelerinin çok önemli olduğu bilincinden hareketle yola çıktığını belirterek, ilk olarak kurulmuş ancak öğrencisi bulunmayan bu fakülteye akademik personel alımını gerçekleştirdiğini ve sonrasında öğrenci alımının sağlandığını söyledi. Rektör Karakaya göreve geldiği günden bu yana Kırşehirlilerin kendisine en çok sorduğu sorulardan biri olan Tıp Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ne zaman öğrenci alacak sorusunun yanıtını çok kısa sürede bu iki fakülteye de öğrenci alarak verdi.

Kırşehir’in çok daha fazlasını hak ettiğini anlatan Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin son üç yıl içerisinde fiziki anlamda yüzde 450 oranında büyüdüğüne de dikkat çekerek her işin yeni bir başlangıç getirdiğini ve daha yapacak çok işleri olduğunu sözlerine ekledi.