Maliye Bölümüne Öğrenci Alımının Onaylanması Üniversitemize ve Şehrimize Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Nitelikli ve yetişmiş birey vurgusuyla eğitimde kaliteye önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, yeni bölümleri ile üniversitemizde eğitim görmek isteyen öğrencilere kapılarını açmaya devam ediyor. Üniversitelerin önemli bölümlerinden biri olan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri bünyesinde eğitim veren Maliye Bölümüne Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından öğrenci alımı için onay verildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın büyüme ve gelişme hedefleri doğrultusunda harcadığı yoğun emek sonrasında YÖK tarafından Maliye Bölümüne 60 öğrenci alımı onaylandı.

Öğrenci alımının onaylanmasının ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “2018-2019 eğitim öğretim döneminde Maliye Bölümüne öğrenci alımına yönelik teklif ve talebimiz YÖK tarafından uygun görüldü ve onaylandı.” dedi. Öğrenci alımının onaylanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bölümümüzün akademik personel ihtiyacını tamamlayarak öğrenci almaya hazır duruma geldik. Ulusal ve uluslararası düzeydeki mali ve iktisadi olayları bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak ülkenin ve bulunduğu bölgenin gereksinimlerine yanıt verebilecek araştırmalar ve yayınlar yapmayı hedefleyen, gelişmeleri izleyen ve çözümler üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Maliye Bölümümüz, alanında uzman eğitimcilerle donanımlı, yetkin ve özgün öğrenciler mezun edecektir.”

Rektör Karakaya: “Yaşadığımız Şehir Önceliğimiz ve Biz Önceliklerimize Sahip Çıkmak Zorundayız”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, “Şehrin beklentilerini değerlendirip buna göre çözümler üretiyoruz. Yaşadığımız şehir, önceliğimiz ve biz önceliklerimize sahip çıkmak zorundayız.” dedi. Fiziki gelişmelerin yanı sıra akademik gelişmelerin de ard arda yaşandığı üniversitemizde ilklerin yaşanmaya devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir, eğitimde marka şehirlerden biri. Biz bu markayı kalite ile birleştirerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinın adını dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.” dedi.