Üniversitemiz Akademik Personeli İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar buluşmasının bu yıl 4.sü gerçekleşti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ilk iftar buluşmasında akademik personelimiz ile bir araya geldi. 4 Haziran 2018 tarihinde Üniversitemiz Öğrenci Yemekhanesinde gerçekleşen yemeğe bu yıl Kırşehir Valisi İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de teşrif ettiler. 

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Hem Bölgesel Kalkınma Hem de İhtisaslaşma Anlamında Türkiye Yükseköğretiminin Yönünü Çiziyor"

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ramazan ayının bereket ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek kardeşliği, birlik ve beraberliği bu iftar programında olduğu gibi gelecek on bir aylarda da tekrarlayacaklarını ifade etti. Bugünkü iftar yemeğinde akademik personel ile bir arada olduklarını vurgulayan Rektör Karakaya, üç yıl boyunca onlarla el birliği içerisinde çok önemli merhaleler kat ettiklerini söyledi. Üç yıl içerisinde üniversitemizde çok önemli projelere imza attıklarını ve bunda sonraki dönemlerde de aynı heyecan ve başarıyla başlattıkları projeleri bitirme gayreti içinde olacaklarını dile getiren Rektör Karakaya, Türkiye ölçeğinde numune olacak projelere desteklerinden dolayı akademisyenleri tebrik etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz bir aile bilinci içerisinde projelerine odaklanmış durumda. Hem bölgesel kalkınma hem de ihtisaslaşma anlamında üniversitemiz Türkiye Yükseköğretiminin yönünü çizmekte, kalite ile Türkiye üniversitelerine model olmaktadır. Biz hem bölgenin, hem ülkenin hem de dünyanın yetişmiş insan profiline talibiz. Bugün olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde kalite bilincini daha da artırarak Türkiye’nin ihtiyaç hissettiği yetişmiş insanı hazırlamak üzere görevdeyiz, görevde olacağız.” 4. Geleneksel İftar Yemeği davetimize icabet eden İlimiz Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile akademik personel ve ailelerine teşekkür eden Rektör Karakaya, ülkemizde birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu.

Başkan Bahçeci: “Her Geçen Gün Hızla Büyüyen ve Gelişen Bir Üniversiteye Sahibiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci söz aldı. Başkan Bahçeci konuşmasında, Rektör Karakaya’ya böyle bir iftar programı düzenlediği için teşekkür ederek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilimiz için çok önemli olduğunu söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Kırşehirlilerin kurduğu en büyük rüya olduğunu belirten Başkan Bahçeci, Kırşehir halkının bu hayalinin 2006 yılında gerçek olduğunu belirterek hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci konuşmasına şöyle devam etti: “Her geçen gün büyüyen üniversitemiz; aynı zamanda kalitesini de artırarak ülkemizde yaptığı bilimsel çalışmalara katkı sağlayan, üretimi destekleyen, istihdama katkı sunan bir kurum olma anlamında emin adımlarla yoluna devam etmektedir.” Üniversitemizin gelişip büyümesinin hem bölgemiz hem de ilimiz için önemli olduğuna değinen Başkan Bahçeci, bu anlamda üniversitemize her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Vali Akın: “Üniversitemiz Yaptığı Pek Çok Yatırımla Fiziki Yapısını, Akademik ve Teknik Kadrosunu Güçlendirerek Kalite ve Eğitimin Öncüsü Olmaktadır”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin konuşmasının ardından bir konuşma da Kırşehir Valisi İbrahim Akın yaptı. Vali Akın konuşmasında, Ramazan ayının feyz ve bereketini birlikte paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek herkesin Ramazan ayını kutladı. Üniversitelerin ilim ve irfan yuvası olduğunu kaydeden Vali İbrahim Akın, üniversitelerin bulunduğu şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Eğitimde marka kent olan Kırşehir’i daha iyi bir seviyeye taşıyacak olan üniversitemizin yaptığı pek çok yatırımla fiziki yapısını, akademik ve teknik kadrosunu güçlendirerek kalite ve eğitimin öncüsü olacağına inandığını söyleyen Vali İbrahim Akın, üniversitemize desteklerinin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi. 4. Geleneksel iftar buluşması yapılan yemek duası ile sona erdi.