Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Lisans Düzeyinde Öğrenci Alarak Eğitim Öğretime Başlıyor

Göreve geldiği günden bu yana Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde ilkleri yaşatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2016 yılında kurdukları Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna şimdi de öğrenci alımının onaylandığını müjdeledi. Yeni akademik birimlerin de hızla faaliyete başlamasını sağlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, fiziki olanakların yanı sıra akademik büyümeyi de sağlayarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tercih edilirliğini artırıyor.

İlk öğrencilerini alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 40 öğrenci alımı Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. 17 Mayıs 2018 tarihinde YÖK’ün Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısında verdiği karar ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Kaman Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne 40 öğrenci alınması ile birlikte yeni kurulan yüksekokulumuz da aktif eğitim faaliyetlerine başlayacak.

Rektör Karakaya: “Yapacak Çok İşimiz Var Çünkü Hedefimiz Hep Daha İyisini Başarmak”

Üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan ve öğrenci almaya başlayan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne 40 öğrenci alımının onaylanması hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya; ilimizin, ülkemizin ve dünyanın yetişmiş insan profilini oluşturmak için yeni atılımlar ve projeler gerçekleştirdiklerini anlattı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yeni birimler kurmak ve öğrenci alımlarını artırarak üniversitemizin hedeflediği yetişmiş insan profiline ulaşmak istediklerini belirten Rektör Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Göreve başladığımız günden bu yana gayemiz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini eğitimde marka üniversitelerden biri yapmaktı. Biz bunu başardık. Daha yapacak çok işimiz var. Akademik birimlerimiz, öğrenci sayılarımız, projelerimiz, kalite süreçlerimiz ve başarılarımızla ülkemizde ve bölgesinde adından söz ettiren bir üniversiteyiz. Hedefimiz hep daha iyisini başarmak. Üniversitelerin gözde fakülteleri olan Tıp Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesine öğrenci alımları yaparak bu fakültelerimizi eğitim hayatlarına başlattık. Geçtiğimiz günlerde 2016 yılında kurulması onaylanan ve şehrimizin de beklediği İslami İlimler Fakültesine öğrenci alımının onaylanmasının sevincini yaşarken bugün yine 2016 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesine kazandırdığımız Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna öğrenci alımının sevincini ve gururunu yaşıyoruz.”

 

Ülkemizin eğitim, bilim, ekonomi, kültür ve sosyal alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak öğrenciler yetiştirmek için çalıştıklarını dile getiren Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 2006 yılından 2015 yılına kadar toplamda 58 bölüm açılırken 2015 yılında göreve geldiğim günden bu güne 47 bölüm açtık ve 2018 yılında hedefimiz 32 bölüm daha açmak. Açılan bölümlere öğrenci alımlarının onaylanması ile birlikte hedeflerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız her zaman şehrimize ve ülkemize hizmet etmektir. Bunun için çalışmaya, yeni bölümler açmaya ve ilimize ve üniversitemize öğrenci akışını sağlamaya devam edeceğiz. Üniversitemizde art arda yaşanan öğrenci alımlarının üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”