Rektör Karakaya Kalite Yolculuğundaki Başarımızı Yükseköğretim Kalite Kuruluna Anlattı

Kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bu alandaki başarısı tescillenen üniversitemizde yeni hedefler için çalışmalar hızla devam ediyor. Tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliği gösteren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ülkemizdeki diğer üniversitelere de model oluyor. Kalite Yönetim Sistemi Sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasında liderlik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 27 Haziran 2018 tarihinde Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas Başkanlığında gerçekleşen ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyeleri ile Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ve Kalite Koordinatörlüğünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Dilek Avşaroğlu’nun hazır bulunduğu toplantıya katılarak kalite süreci ile ilgili sunum yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya sunumunda üniversitemizin geçmiş olduğu Kalite Yönetim Sistemi sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, elde edilen veriler, prosedürler ve çalışma şartları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Toplantıda Türkiye Yükseköğretimine model olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Kalite Yönetim Süreci Yolculuğunu başarılı bir sunumla gerçekleştiren Rektör Karakaya, burada yaptığı sunumu ilerleyen tarihlerde ülkemizdeki diğer üniversitelerde de gerçekleştirerek onlara öncülük edecek.

Kalite çalışmalarını tüm üniversite personeli ile birlikte özenle hazırladıklarını ve süreci başarıyla tamamladıklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi. Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversitemiz kalite yolculuğunu tüm birimleri ile 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı. Bu sürece inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırladık. Amacımız kalitesiyle de adından söz ettiren bir üniversite olmaktı ve biz bunu başardık. Yeni hedefimiz ise Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerini almak. Bu sürece destek veren tüm personelimizi tebrik ediyorum.”