Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemiz Büyük Usta Neşet Ertaş’ı Andı

Abdallık geleneğini günümüze kadar sürdüren, UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” unvanı verilen, Kırşehir’in bağrında yetişmiş ve Güzel Sanatlar Fakültemize ismini vermiş olan usta isim Neşet Ertaş için ölümünün 6. yılında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından anma programı düzenlendi. 1 Ekim 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen anma programına Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cenk Güray ve ekibi, Neşet Ertaş’ın akrabaları Aydın Çekiç ile Burhan Ertaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Anma programında ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cenk Güray bir sunum yaparak Abdallık kültüründen gelen Neşet Ertaş’ın hayatı ve sanat yaşamına değindi. Babası Muharrem Ertaş’tan etkilenerek sanat hayatına yön verdiğini anlatan Güray, Neşet Ertaş’ın Abdallık kültürünü yaşatan son ustalardan biri olduğunu vurguladı. Büyük Usta Neşet Ertaş’ın müzik kültürüne de sunumunda yer veren Doç. Dr. Cenk Güray, Ertaş’ın Bozlak kültürünü günümüz koşullarına göre icra ettiğini ve Abdallık ve Aşıklık geleneğinin manevi önderliğini de yaptığını anlattı.

 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cenk Güray’ın sunumunun ardından Güray ve ekibi Neşet Ertaş’ın eserlerini seslendirerek müzik dinletisi sundular.  

Doç. Dr. Cenk Güray ve ekibinin ardından Neşet Ertaş’ın akrabaları Aydın Çekiç ile Burhan Ertaş sahne alarak hem Neşet Ertaş ile ilgili anılarından bahsettiler hem de onun eserlerini seslendirdiler.

 

Neşet Ertaş’ın akrabaları Aydın Çekiç ile Burhan Ertaş’ın sonrasında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri dinleyicilere yine Ertaş’ın eserlerinden oluşan bir müzik dinletisi sundu.  

Anma programı sonunda katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi verildi.