Sağlık Alanında Kabul Edilen İlk ve Tek Proje Üniversitemizden

İlini ve bölgesini kalkındırmak için projeler üreten üniversitemizin bir projesi daha kabul edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yürütücülüğünü yaptığı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Öznur Büyükturan ile Öğr. Gör. Dr. İsmail Özsoy’un projenin hazırlanma aşamasını gerçekleştirdiği “Kinezyo Bantlama Eğitimi Projesi” Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edildi. 19 Eylül 2018 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kırşehir’de sağlık alanında kabul edilen ilk ve tek proje olma özelliği gösteren Kinezyo Bantlama Eğitimi Projesi, üniversitemizin pilot üniversite projelerine de katkı sağlıyor. Kinezyo Bantlama Eğitimi Projesinin hayata geçmesiyle birlikte Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim elemanları, fizyoterapistler ve sağlık kuruluşlarında çalışan personelin Kinezyo Bantlama Eğitimi alması sağlanacak.

Sağlık Alanında Kabul Edilen İlk ve Tek Proje

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Öznur Büyükturan, Kinezyo Bantlamanın özellikle sporcularda, engelli çocuklar ve vücudunun herhangi bir bölgesinde ağrı hisseden bireylerde geçerli ve güvenilir bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Tüm dünyada yaklaşık elli yıldır kullanılan Kinezyo Bantlama tedavi yönteminin performans arttırıcı olduğunu anlatan Büyükturan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu projeyi hazırlarken özellikle üniversitemizin pilot üniversite projelerinden olan Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi projesinin yürütücülerinin, projede görev alacak uzmanlar ile lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencilerin eğitimi için bu projeyi sunduk. Projemiz Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı içinde sağlık alanında kabul edilen ilk ve tek proje oldu.”

 

Kinezyo Bantlama Eğitimi Projesinin, üniversitemizin pilot üniversite projesi olan Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Projesini ciddi anlamda destekleyeceğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Öznur Büyükturan, sporcuların sakatlık ve ağrı durumlarında etkili ve aktif kaslarının yaralanma riskini ortadan kaldırıcı bir tedavi yöntemi olduğunu sözlerine ekledi. Eğitimi ilerleyen günlerde ve Amerika’da Kinezyo Bantlama Üniversitesinden profesör ve doçentler tarafından alacaklarını kaydeden Büyükturan, bu eğitimi proje kapsamında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bünyesinde görev alan fizyoterapist öğretim elemanları, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda ve özel sektörde pediatrik rehabilitasyon alanında çalışan bir sağlık görevlisinin almasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Projenin hazırlanma aşamasında kendilerine verdiği desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür eden Dr. Öğr. Üyesi Öznur Büyükturan, projenin hayata geçmesi ile üniversitemizin ilimizde ve bölgemizde sağlık alanında yükseleceğini belirtti.