Rektör Karakaya Ziraat Fakültesi Personeli ile Bir Araya Geldi

Kurum içi gelişmeyi önemseyen ve sık sık akademik ve idari personel ile bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 12 Ekim 2018 tarihinde Ziraat Fakültesi personeli ile kahvaltıda buluştu. Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt eşlik etti. Ziraat Fakültesi Dekanı olarak bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, yeni binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ziraat Fakültesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ziraat fakültesinin 61 akademik personeli ve 473 öğrencisi bulunduğunu belirten Kurt, Rektör Karakaya’ya düzenlenen toplantıya katıldığı için teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Pilot Projelerde Ziraat Fakültemize Önemli Görevler Düşüyor”

Prof. Dr. Mustafa Kurt’un ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldikleri günden bu yana bu ziyaretleri sık sık gerçekleştirdiklerini söyledi. Ziraat Fakültesi personeli ile yeni binada bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade eden Rektör Karakaya, Ziraat Fakültesinin şu anki misyonu itibariyle üniversitemizin odağında bir fakülte olduğunu sözlerine ekledi. Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşmanın tarım ayağının Ziraat Fakültesi akademik personelinin önereceği projelerle hayat bulacağını anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Elimizde motive edici bir projemiz var. Bölgesel kalkınmayı bizzat üstleneceğiz. Kırşehir’den başlamak üzere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin bölgesel kalkınmaya verdiği destekle birlikte Türkiye’nin ufku değişti diyebilmemiz lazım. Tarlada yaptığımız işi bilimsel çalışmaya döndürdüğümüzde bunu artık konuşmayız ve iddiamızı ispat etmiş oluruz.”

Rektör Karakaya: “Ülkelerin Mutfakları Üniversitelerdir”

Ülkelerin mutfaklarının üniversiteler olduğunu anlatan Rektör Karakaya, akademisyenlerin mesai kavramı olmadan çalışmalarının önemine dikkat çekti. Eğitimin içerisine yerli ve milli olan ruhun koyulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İdeolojiler ve görüşler bizi sürekli sendeletiyor. Bunlar kişiye özgüdür. Millet olmanın ise tek bir değeri vardır. Orada bir ve bütün olabilmeyi başarmak marifettir. Toplum öncüsü olan akademisyenler bunu sağlamalı ki bu da akademisyenlerin toplumsal misyonudur. Her birimizin kendi enerjisini hareketlendirerek toplam enerjiye katkı vermesi lazım.”

Rektör Karakaya: “Pilot Projelerimizi Hayata Geçiriyoruz”

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında projelerimizin olduğunu ve pilot üniversite misyonu ile Türkiye’de yeni bir anlayış oluşturduğumuzu anlatan Rektör Karakaya, yapılan projelerle işimizin farkında olduğumuzu belirten mesajlar vermemiz gerektiğini söyledi. Projeleri yatırımcıların dikkatini çekmeye başladığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir yatırımcının Karakurt’ta 500 dönümlük bir alanda 8 kuyu açarak tesisini kurmak üzere olduğunu ifade etti. Yönetim olarak bu işin bürokrasi kısmı ile de ilgilendiklerini kaydeden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Rektör olarak yatırımcının bu işleri ile ilgilenmek görevim değil demiyorum. Çünkü yatırımcının bu engelleri aşarak yatırımı başlatması bu bölgede yeni bir sera alışkanlığının başlangıcı demek. Bu nedenle projelerde ilgili akademisyenin değil herkesin projesi. Projeleri hayata geçirerek hükümetin yetki ile verdiği bir proje olarak değil uluslararası ölçekte akademik olarak tartışılabilir hale getirelim.”

Rektör Karakaya: “Özgünleşmek, Millileşmek ve Kendi Değerlerimizi Üretmek Zorundayız”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yapılan her işin uluslararası gözleme açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik yükselmelerinde asıl hedeflere ulaşmada durak yerleri olduğunu söyledi. Eksiklerin telafi edilerek ve dünyaya karşı verilecek mesajların olduğuna inanarak çalışılması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, özgünleşmek, millileşmek ve kendi değerlerimizi üretmek zorunda olduğumuzu sözlerine ekledi. Yapılan işlerde boş zaman harcamadan ülkenin ideallerine sadık kalarak çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, hayatın içinden enflasyonun çıkarıldığında ekonominin içindeki enflasyonun da kendiliğinden gideceğini belirtti. Konuşmasının ardından bölümlerle ilgili bilgi alan Rektör Karakaya, toplantının ardından Ziraat Fakültesinin yeni binasında incelemelerde bulundu.