Rektör Karakaya Anadolu Ahileri Büyük Buluşmasının Açılış Törenine Katıldı

Şehrimizin ve kültürümüzün mirası olan, üniversitemize adını veren ve değerleri ile genç nesillere aktarılmak üzere gayret gösterilen Ahilik için düzenlenen etkinliklerde üniversitemizde yer aldı. 24 Ekim 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde açılış programı düzenlenen Anadolu Ahileri Büyük Buluşması Kültür Etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya katıldı.

Etkinlikte bir konuşmaya yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin önemine değinerek şehrimiz, üniversitemiz ve ülkemiz için ne anlama geldiğini anlattı. Konuşmasında Ahiliğin tarihi gelişiminden ve Ahi Evran-ı Veli’nin kişiliğinden de bahseden Rektör Karakaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ahiliğin gayesi, insanın dünya ve ahiretteki mutluluğunu sağlamaktır. Ahilik hakka ve halka hizmet anlayışını benimseyen bir sistemdir. Ahiler, hem kadınları hem de erkekleri eğitmişlerdir. Bu sebeple Ahilik; üreten, yetiştiren ve eğiten bir sistemi benimseyerek gelişmeyi önemsemiştir.“

Rektör Karakaya: “Ahilik, İnsanları Ötekileştirmeden Bir Dayanışma ve Kardeşlik Modeli Ortaya Koymuştur”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adına yakışır bir şekilde nitelikli ve kaliteli insan yetiştirerek Ahilik anlayışını yeniden inşa etmeye çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ahiliğin, temel felsefesi kalitedir. Biz de yolumuza bu inançla devam ediyoruz.” dedi. Ahiliğin insanları ötekileştirmeden bir dayanışma ve kardeşlik modeli ortaya koyduğunu belirten Rektör Karakaya, bu model ile ülkemiz için, insanlık için yeni fikirler üreterek zamanı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Ahiliğin dürüstlük, güvenirlik, çalışkanlık ve fedakarlık gibi ahlaki erdemleri bünyesinde barındırdığını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin hayatımızın her alanında bizlere değer katarak toplumsal hayatı düzenleyeceğini kaydetti. Ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de Ahiliğin temel felsefesini kendisine öncü olarak alan üniversitemizde öğrencilerin bu felsefe ile yetiştiğini anlatan Rektör Karakaya, Anadolu Ahileri programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin “Anadolu Ahileri Büyük Buluşması Kültür Etkinliğine” verdiği desteklerden dolayı Rektör Karakaya’ya bir plaket takdim edildi.

Şed Kuşanma Töreninin yapılmasının ardından Mehteran Takımı ve Seymenler Ekibi de programda bir gösteri sergiledi. Açılış programının sona ermesi ile birlikte fuar alanına geçildi. Üniversitemiz standının da yer aldığı fuarda üniversitemiz ve şehrimiz tanıtıldı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği üniversitemiz standı 28 Ekim 2018 tarihine kadar ziyaretçileri için açık olacak.