Rektör Karakaya Ekim Geçidi-17 Kırşehir Sergisini Gezdi

Türkiye’de uluslararası sanat merkezlerinde her yıl Ekim ayında geleneksel olarak düzenlenen Ekim Geçidi 17 Sergisi bu sene Kırşehir ev sahipliğinde ve Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öncülüğünde gerçekleşti. 24 Ekim 2018 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Ekim Geçidi-17 Kırşehir Uluslararası Jürili Davetli Karma Sergisi 31 Ekim 2018 tarihinde Üniversitemiz Rektörlük Binası giriş katında sergilendi.

Türkiye’nin en önemli sanat olaylarından kabul edilen sergide, Atamıza ve Cumhuriyete bir minnet borcu olmak üzere görsel sanatları tanıtmak ve yaymak, sanatın her disiplininden sanatçıları bir araya getirmek, cumhuriyet coşkusunu sanatın renkleriyle ve biçimleriyle şölenleştirmek amaçlanıyor.

 

Ekim Geçidi-17 Kırşehir Uluslararası Jürili Davetli Karma Sergisini gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sergi hakkında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hande Kılıçaslan’dan bilgiler aldı. Serginin amacının çok anlamlı ve güzel olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, sanatın da bir ülkenin gelişimindeki etkisine dikkat çekti. Böylesine önemli bir sergiye hem şehrimiz hem de üniversitemiz adına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençleri sanata yönlendirerek ülke gelişimine katkı sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.