Rektör Karakaya Fidan Dikme Etkinliğine Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen etkinlikle fidanlar toprakla buluşturuldu. 6 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen etkinliğe Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirerek öğrencilerin çevreye karşı duyarlılığını arttırmayı hedefleyen proje, 81 ilde uygulamaya koyuldu. Projeyle toplumda ağaç ve orman konusunda duyarlılığı arttırmak, fidan dikme etkinliğine daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak, öğrencilerde ağaç dikme, ormanı ve çevreyi koruma duygusunu hissettirmek amaçlandı.

Yeşilin ve doğanın korunmasına ve Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinin yeşillenmesine özen gösteren Rektör Karakaya, bu tür etkinliklerde yer almanın önemli olduğunu dile getirdi. Doğayı ve yeşili koruma alışkanlığını öğrencilere erken yaşlarda aşılamanın gerekli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, çocuklara örnek bireyler olunması için bu tür etkinliklere katılmanın önemini anlattı. Geleceğe miras olarak bıraktığımız doğayı en iyi şekilde korumanın ve yaşanabilir duruma getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bu konuda sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve farkındalık oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.