7. Aşık Paşa Şiir Şöleni Üniversitemizde Gerçekleşti

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem vererek şehirle bütünleşmeyi önemseyen üniversitemiz, Aşık Paşa Şiir Şöleninin açılış programına ev sahipliği yaptı. Kırşehir'de bu yıl 7.si gerçekleştirilen ve 16 Kasım 2018 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Salonunda düzenlenen Aşık Paşa Şiir Şöleninin açılış yemeğine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur, Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD) Başkanı Veysel Turgut ve çok sayıda şair katıldı.

Üniversitemizin böylesine önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük keyif duyduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, ülkemizden ve yurt dışından bu şölene katılan şairlerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Samimi bir sohbet ortamında yenilen yemeğin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki programa geçildi.

KIYŞAD ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen 7. Aşık Paşa Şiir Şöleninin açılış konuşmasını KIYŞAD Başkanı Veysel Turgut yaptı. Turgut, şöleni düzenlemekteki öncelikli hedeflerinin Kırşehir'de yaşamış Türkçe'nin öncülerinden Aşık Paşa'yı anmak olduğunu ifade etti. Türkiye'nin kültür başşehri olarak değerlendirdikleri Kırşehir'de çok değerli şahsiyetlerin yaşadığını sözlerine ekleyen Veysel Turgut, bu değerlerin tanıtılması ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

KIYŞAD Başkanı Veysel Turgut’un ardından bir konuşma da Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak kültürel ve tarihi değerlere sahip çıktıklarını ve bu değerleri yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Kurt, gençlerimizin bu değerlerden haberdar olması için üniversitemizin her türlü etkinlikte yer almaktan mutlu olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Türkiye’den ve yurt dışından 7. Aşık Paşa Şiir Şölenine katılan şairler şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasının ardından şairler tarafından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’a kitap hediye edildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.