Üniversitemizde “Yolda Olmak” İsimli Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Bilimleri Araştırma Topluluğu tarafından “Yolda Olmak” konulu söyleşi düzenlendi. 29 Kasım 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Muş Alparslan Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Halil İbrahim Uzun ile TV Sunucusu ve Yazar Mustafa Toprak’ın katıldığı söyleşide akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.

Konuk katılımcılar ve dinleyiciler ile sohbet ortamında gerçekleşen “Yolda Olmak” konulu söyleşide ilk konuşmayı Arş. Gör. Halil İbrahim Uzun yaptı. Uzun konuşmasında, insan ilişkilerinin güçlü olması için içten ve samimi diyalog kurulmasının gerekliliğinden bahsederek bu samimiyeti saygı ve sevgi içerisinde yürütmenin önemli olduğunu söyledi. Teknolojinin hayatımızdaki yerine değinen Arş. Gör. Halil İbrahim Uzun, “Teknolojiden muzdarip insanlar değiliz, teknolojiye nasıl baktığımız önemli.” dedi.

Arş. Gör. Halil İbrahim Uzun’un konuşmasının ardından TV Sunucusu ve Yazar Mustafa Toprak söz alarak sosyal medyanın insanların hayatındaki yerinden bahsetti. Mevlana’nın “Ya olduğu gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözüne vurgu yapan Toprak, insanların sosyal medyada kişiliklerinden farklı görünmeye çalıştıklarını söyledi.

Program, Arş. Gör. Halil İbrahim Uzun ile Yazar Mustafa Toprak’ın şiir okumaları ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtlamalarının ardından sona erdi.