Rektör Karakaya Ahiler Kalkınma Ajansı Toplantısına Katıldı

İlimizin ve bölgemizin kalkınmasına destek vererek projeler üretilmesini sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiler Kalkınma Ajansı Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorun ve Çözüm Önerileri Toplantısına katıldı. 27 Kasım 2018 tarihinde Nevşehir Avanos’ta gerçekleşen toplantıya Kırşehir Valisi İbrahim Akın ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yanı sıra Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde illerinin Valileri, Belediye Başkanları, Üniversite Rektörleri, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, KOSGEB İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Organize Sanayi Bölgeleri Başkanları, dernek temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Sanayi ürünlerini yerlileştirmeye dayalı bir ekonomi dönüşümünün temelini oluşturacak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Ahiler Kalkınma Ajansı Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorun ve Çözüm Önerileri Toplantısında, Ahiler Kalkınma Ajansı üyeleri ile bölgedeki sanayi temsilcileri sanayimizin ve rekabet gücümüzün güçlendirilmesi için önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma, Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar ve Ekonomik Belirsizlik gibi konularda katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiler Kalkınma Ajansı Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorun ve Çözüm Önerileri Toplantısının ülkemizde yerli sanayi ve milli teknolojinin oluşturulması için önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak ülkemizin sanayinin yanı sıra diğer alanlarda da millileşmenin gerekli olduğunu kaydetti. Kırşehir’in İç Anadolu Bölgesinin önemli şehirlerinden biri olduğunu anlatan Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projeleri ile bölgedeki sanayiye destek vereceğini sözlerine ekledi. Şehrin ilgili paydaşları ile sık sık bir araya geldiklerini ve bu görüşmelerde sanayinin sorun, talep ve beklentilerini değerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin pilot üniversite projelerinin şehrin sanayisini geliştirmeye yönelik olduğunu belirtti.