2018 Yılının Son Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti

Kalite süreçlerinin devam ettiği üniversitemizde Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Kalite Komisyonu Toplantısı düzenlendi. 3 Aralık 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi ile kalite komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt yaparak bu toplantının 2018 yılının son değerlendirme toplantısı olduğunu belirtti. Kalite sürecini hep birlikte belli bir noktaya getirdiklerini ifade eden Kurt, sürece sahip çıkan ve süreç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “İnsanın Bulunduğu Yapı Dinamik Bir Yapıdır, Her An Değişebilir”

Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından Rektör Karakaya söz alarak, bugün kalite sürecinde hangi aşamada olduklarını belirleyerek kendilerini muhasebe edeceklerini söyledi. Yönetimi Gözden Geçirme Toplantısı sonrasında verilen birim raporlarını tek tek gözden geçirdiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bazı birimlerde hala eksikliklerin olduğunu belirterek kalitede rol model olmuş bir üniversitenin bu eksiklikleri en kısa sürede çözüme kavuşturması gerektiğini kaydetti. İnsan yetiştiren bir kurum olan üniversitelerin toplumların lokomotifi olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, “Bir şeyi kalitesiz yapamazsınız, biz millet için iyi bir gelecek ve vizyon koyalım ve tescillenelim istiyoruz.” Ülke olarak yetişmiş insana ihtiyacımız olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Yetişmiş insan dünyanın olmazsa olmazı. Bizlerin uyanık davranıp erken tedbir alarak bu yetişmiş insanı oluşturacak mekanizmaları kurmamız gerekiyor. Bu bir defa kurulduğunda çarkı döndüren bir sistem de değil, her an dinamik ve her an emek istiyor.” İnsanın bulunduğu konumunun dinamik bir yapıda olduğunu ve her an değişebileceğini belirten Rektör Karakaya, bu değişimi yakalamak ve değişime ayak uydurmak gerektiğini dile getirdi.

Rektör Karakaya: “İnsanın Olduğu Yerde Onun Yetişme Sürecini Şansa Bırakamayız”

Eğitimde yeterlilik anlamında kalite sürecine katkı sağlayacaklarını ve bunun içinde Eğitim Fakültesinde Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) yürüttüklerini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, proje olumlu sonuçlandığında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile bunu bir çalıştayla sunacaklarını ifade etti. Eğitimde kaliteyi yakalamayı hedef edindiklerini ve projelerle de bunu desteklediklerini söyleyen Rektör Karakaya, üniversitelerin topluma değer üretebilen bir kitle olduğunu vurgulayarak sadece bilim insanları, akademisyenler değil üniversitede çalışan her personelin değer üretebileceğini belirtti. “İnsanın olduğu yerde onun yetişme sürecini şansa bırakamayız.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sürecinde yeni hedeflerinin eğitimde kalite olduğunu vurgulayarak bu yeni model ile Türkiye’de yine öncü olacaklarına inandığını kaydetti. Ülkenin bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacı karşılamak için heyecanla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Rektör Karakaya, toplantının hayırlı geçmesi temennisinde bulunarak süreçte emeği geçem tüm personeline teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt toplantının gündemi Yönetimin Gözden Geçirme Raporlarını Değerlendirme, TSE Gözetim Tetkiki, TS ISO / IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve 2018 yılı KİDR Hazırlama Süreci hakkında kalite komisyonu üyelerine bilgi verdi. Üniversitemizin TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü tarafından 5-7 Aralık 2018 tarihlerinde Gözetim Tetkiki geçireceğini söyleyen Kurt, 17 Aralık 2018 tarihinde Dış Tetkik gerçekleştirileceğini belirterek tüm birimlerin bu sürece hazırlıklı olmasını istedi. Toplantı kalite komisyon üyelerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.