Kongre ve Kültür Merkezimiz Yakında Hizmete Açılacak

Ulusal ve uluslararası sempozyumlar ile kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapan üniversitemiz, inşaatı tamamlanan Kongre ve Kültür Merkezi ile yeni yüzüne kavuşuyor. İlimize ve üniversitemize hizmet verecek olan ve yaklaşık bin 500 kişi kapasiteye sahip Kongre ve Kültür Merkezi yüzde 99 oranında tamamlandı. İç teçhizatı devam eden Kongre ve Kültür Merkezinde 4 Aralık 2018 tarihinde incelemelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve teknik ekip de eşlik etti.

Kongre ve Kültür Merkezinin son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Karakaya, Kongre ve Kültür Merkezinin inşaatının hızla tamamlandığını ve iç teçhizat işlerinde de sona gelindiğinde merkezin kullanıma açılacağının müjdesini verdi. Kongre ve Kültür Merkezinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine yeni bir çehre kazandıracağını, ulusal ve uluslararası kongre, çalıştay, sempozyum ve bilimsel etkinliklere üniversitemizin daha nezih ve geniş salonlarda ev sahipliği yapacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinin hem ilimiz hem de üniversitemiz için özel bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kongre ve Kültür Merkezinin fiziki yapısı hakkında da bilgiler veren Rektör Karakaya, 9856 m² inşaat alanına sahip olan merkezde 632 kişi oturma kapasiteli büyük bir konferans salonu bulunduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Kongre ve Kültür Merkezimizde çok sayıda konferans, etkinlik ve çalıştay salonları bulunuyor. Artık üniversitemiz aynı anda birkaç etkinliğe birden ev sahipliği yapabilecek. Bölgesinde gelişerek büyüyen ve iline katkı sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin böyle bir mekâna ihtiyacı vardı ve biz buna katkı yapmaktan mutluyuz. Artık akademik ve sosyal etkinliklerimiz için özel ve nezih salonlarımız var.”

Göreve geldiği günden bu yana çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kongre ve Kültür Merkezinin en kısa sürede hizmete girmesiyle bu etkinliklere devam edeceklerini ve çok sayıda ulusal ve uluslararası katılımcıyı Kırşehir’de ağırlayacaklarını kaydetti.