Rektör Karakaya Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Diyanet İşleri Başkanını Ziyaret Etti

Üniversite ile şehrin bütünleşerek gelişmesini amaçlayan ilimiz siyasileri ve bürokratları Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 13 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde ilimiz Valisi İbrahim Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Müftüsü Mehmet Yaman ve Hayırsever Muzaffer Marşap yer aldı. Heyet öncelikle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişim sürecini ve yaptığı çalışmaları anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin iline, bölgesine ve ülkesine katkı sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi. Teknolojinin insan hayatında artan etkisiyle birlikte üniversitemizin çalışmalarına teknolojiyi dahil ettiğini belirten Rektör Karakaya, pilot projelerimizi tanıtarak bu projelerin hangi alanlarda nasıl faydalar sağlayacağı konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi içerisinde yapımı devam eden ve yüzde 87 oranında tamamlanan Ahi Evran Camisi ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan da destek beklediklerini anlatan Rektör Karakaya, caminin son durumu ve kullanımı ile ilgili olarak Erbaş’a bilgi verdi. Hayırsever Muzaffer Marşap’ın girişimleri ve destekleri ile yükselen caminin kısa sürede tamamlanmasının İslami İlimler Fakültemiz içinde fayda sağlayacağını anlatan Rektör Karakaya, üniversite bünyesindeki diğer fiziki gelişmeler hakkında da kısa bir bilgilendirme yaptı.